Σελίδες

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

ΤΙΠΣ-ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

MIKΡΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ!



ΓΙΑ ΜΑΛΑΚΑ ΣΝΙΤΣΕΛ:Τηγανίστε τα σε χαμηλή φωτιά και σκεπασμένα!Για να μην καεί το λάδι όταν τηγανίζετε, μην αφήνετε το τηγάνι στη φωτιά ποτέ χωρίς να έχει μέσα κάτι. Αρκεί να βάλετε μια φέτα ψωμί.
ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΕΤΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΥΔΟΨΥΧΑ, αφήστε την μία ώρα μέσα σε χλιαρό γάλα ή σε νερό με λίγο αλάτι.
ΓΙΑ ΕΥΚΟΛΟ ΞΕΦΛΟΥΔΙΣΜΑ ΤΗΣ ΒΡΑΣΤΗΣ ΠΑΤΑΤΑΣ! μόλις βράσει, περάστε την σε κρύο νερό.
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΡΙΨΙΜΟ ΜΑΛΑΚΟΥ ΤΥΡΙΟΥ Ο ΤΡΙΦΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΔΥΣΚΟΛΑ!. Βάλτε τον για 10 λεπτά στο ψυγείο και μετά σε ζεστό νερό.ΕΑΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΣΕΨΑΝ ΚΡΟΚΟΙ ΑΥΓΩΝαπό την παρασκευή ενός γλυκού, μπορείτε να τους διατηρήσετε στο ψυγείο για δυο μέρες, εάν τους βάλετε σε μπώλ με κρύο νερό, που να τους σκεπάζει.ΕΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΤΟΝ ΦΕΛΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΑΜΠΑΝΙΑ.βρέξτε το μπουκάλι με ζεστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα. Η θερμοκρασία διαστέλλει το γυαλί κι έτσι θα βγει ευκολότερα ο φελός.Μη βάζετε τη σαμπάνια στο ψυγείο, γιατί αλλοιώνεται το άρωμά της. ΠΩΣ ΝΑ ΩΡΙΜΑΣΟΥΝ ΤΑ ΑΓΓΟΥΡΑ ΑΒΟΚΑΝΤΟ, αν τα βάλετε σε ζεστό χώρο κλεισμένα σε χάρτινη σακούλα.ΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΓΡΑΣΙΑ Η ΖΑΧΑΡΗ ΕΓΙΝΕ ΕΝΑ ΠΑΚΕΤΟ, βάλτε το για 1-2 λεπτά στο φούρνο.ΠΩς ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΜΟΥΝΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΑΣ; Τα αφήνουμε σε μπώλ με νερό, αλλά πριν έχουμε ρίξει μέσα μια χούφτα αλάτι. Αυτό θα αναγκάσει τα έντομα να βγούν στην επιφάνεια.ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΙΟ ΕΛΑΦΡΙΑ ΜΙΑ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ, προσθέστε ένα κομμάτι μήλο τριμμένο.ΠΩς ΘΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟ;Ανακουφιστείτε με μιά κουταλιά μέλι διαλυμένο σε λίγο χυμό λεμονιού με λίγο νερό και πιείτε το αργά.ΝΟΣΤΙΜΟΤΕΡΑ ΣΝΙΤΣΕΛ!Προσθέστε δυό κουταλιές τριμμένο τυρί στην τριμμένη φρυγανιά που τα πανάρετετε.ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΑΦΡΑΤΗ ΟΜΕΛΕΤΑ προσθέστε στα χτυπημένα αβγά 2 κουταλιές κρέμα γάλακτος.ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΠΡΙΚ;Αβγά σολομού. Τρώγεται σε καναπεδάκια με λεμόνι και βούτυρο ή σερβίρεται στο ειδικό σκεύος για χαβιάρι με πάγο από κάτω.ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΟΥΑ ΓΚΡΑ;Συκώτι πάπιας ή χήνας. Εκλεκτότερο θεωρείται της χήνας με γεύση λεπτή και γλυκιά. Η καλύτερη ποιότητα είναι το φουά γκρά entier.ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΕΡΣΙΚΟ Η ΡΩΣΣΙΚΟ ΧΑΒΙΑΡΙ;Αβγά από το ψάρι οξύρυγχος, το οποίο ψαρεύεται στα νερά της Κασπίας Θάλασσας. Ακριβότερη ποικιλία η Beluga (την προτιμά κι ο Τζέημς Μπόντ) που η τιμή της φτάνει και τις 500.000 δρχ το κιλό!ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΣΦΕΛΑ;Πρόβειο ή κατσικίτσιο τυρί που προέρχεται από τη Μεσσηνία και τη Λακωνία. Τρώγεται σε σαλάτες ή επιτραπέζιο.ΠΩΣ ΘΑ ΧΥΛΩΣΕΙ Η ΦΑΣΟΛΑΔΑ ΜΟΥ ή Η ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ ΜΟΥ;Πολτοποιήστε λίγα φασόλια (για τη φασολάδα) ή πατάτες (για την ψαρόσουπα) με ένα πηρούνι και ξαναρίξτε τα στο φαγητό. Ανακατέψτε καλά.ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΛΛΑΝΕ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ, προσθέστε στο νερό που βράζουν 1-2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο!ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ τα μπαχαρικά εκτεθειμένα στην ζέστη και την υγρασία,γιατί χάνουν τη γεύση και το άρωμά τους.ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΩ ΤΗΝ ΦΕΤΑ ΓΙΑ ΚΑΙΡΟ;Βαλτε σε δοχείο που κλείνει καλά το τυρί σας και περιχύστε το με νερό που βράσατε μαζί με γάλα και λίγο αλάτι.ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΖΑΡΩΣΟΥΝ πολύ οι φέτες του μπέηκον, πριν τις τηγανίσετε, βουτήξτε τες σε καυτό νερό και στεγνώστε τες με απορροφητικό χαρτί.ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΤΕ το κρασί στις συνταγές των φαγητών κατσαρόλας με κονιάκ. Θα τους δώσει μια φινέτσα και μια διακριτική μυρωδιά.ΌΤΑΝ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ στα μικροκύματα, προσθέστε λίγο βούτυρο και λίγο νερό (1-2 κουταλιές της σούπας). Θα διευκολύνει το ομοιόμορφο και γρήγορο ψήσιμό τους.ΤΟ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ στην πατατοσαλάτα πρέπει να ρίχνεται όσο οι πατάτες είναι ζεστές, ώστε να απορροφηθεί καλύτερα!ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ που θέλετε να κάνετε πουρέ, πρέπει να τις λιώνετε όσο είναι ζεστές, γιατί λιώνουν πιο εύκολα και δε δημιουργούνται "κόμποι".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου