Μεζές για ουζάκι και όχι μόνο !!!
Μια συνταγή της φίλης μου Λίας Πετράκη, που την ακολούθησα κατά γράμμα και είναι πραγματικά πολύ νόστιμη και πετυχημένη !!!!
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό μελιτζανάκι από το μικρό και γερό
- 20 κλαράκια τρυφερό σέλινο
- 4 - 5 καρότα καλά ψιλοκομμένα
- 5 - 6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- μερικά φιλλαράκια απ'το σέλινο, ψιλοκομμένα
- αλάτι, πιπέρι κόκκινο(κατά βούληση)
- λάδι, ξύδι (δυνατό)
- λίγες σταγόνες λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε τα μελιτζανάκια και τα καθαρίζουμε από τα κοτσάνια τους, κόβοντάς τα προσεχτικά. Τα χαράσσουμε κατά μήκος, προσέχοντας μην ξεχωρίσουν.
- Πλένουμε καλά το σέλινο προσέχοντας μη σπάσουμε τα κλαράκια του και κρατάμε μερικά απ'τα φυλλαράκια του, για τη γέμιση. Βράζουμε το υπόλοιπο σέλινο, προσέχοντας μην το λιώσουμε (περίπου 8 λεπτά).
- Βράζουμε και τα μελιτζανάκια σε αρκετό νερό, με λίγες σταγόνες λεμόνι, προσέχοντας να είναι μέσα στο νερό, όσο βράζουν (τα πατάμε ελαφρά, μέσα στο νερό) για 8 - 10 λεπτά. Δε θέλουμε να λιώσουν. Τα βγάζουμε, τα στραγγίζουμε καλά και τους ρίχνουμε αλάτι.
- Ψιλοκόβουμε τα καρότα, το μαϊντανό, το σκόρδο και τα φυλλαράκια απ'το σέλινο, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε τη γέμιση καλά.
- Γεμίζουμε με προσοχή τα μελιτζανάκια, μην ανοίξουν και τα τυλίγουμε καλά, με τα κλαράκια απ'το βρασμένο σέλινο.
- Τα τοποθετούμε με τη σειρά, σε σκεύος και γεμίζουμε με καλό ξύδι, μέχρι να τα σκεπάσει. Τα αφήνουμε στο ξύδι για 10 - 12 ώρες.
- Αφού περάσει ο χρόνος, αδειάζουμε το ξύδι και τα περιχύνουμε με λάδι τόσο ώστε να τα καλύψει.
- Είναι έτοιμα σε 24 ώρες. Τα διατηρούμε στο ψυγείο μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου