ΥΛΙΚΑ
2 ποτήρια καλαμποκέλαιο ή ελαιόλαδο καλής ποιότητας
2 ποτήρια χυμό πορτοκάλι
2 ποτήρια ζάχαρη
2 κουταλάκια κοφτά σόδα
1 κρασοπότηρο κονιάκ
1 κουταλάκι του γλυκού κάνέλλα και γαρύφαλλα τριμμένα , προαιρετικά
2 κουταλάκια μπέικιν
2 κιλά και 1 χούφτα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκάνη, ρίχνουμε το λάδι, την ζάχαρη, το κονιάκ, τα κανελογαρύφαλλα προαιρετικά, και διαλύουμε την σόδα στο χυμό πορτοκάλι.
Για πιο έντονη γεύση κανελλας προσθέστε άλλο 1 κουταλάκι.
Τα χτυπάμε όλα πολύ καλά, και αρχίζουμε να ρίχνουμε το αλεύρι μαζί και το μπέικιν, μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια.
Για πιο έντονη γεύση κανελλας προσθέστε άλλο 1 κουταλάκι.
Τα χτυπάμε όλα πολύ καλά, και αρχίζουμε να ρίχνουμε το αλεύρι μαζί και το μπέικιν, μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια.
Επειδή είναι πολύ εύκολη η ζύμη να είστε προσεκτικοί με το αλεύρι , δεν θα πάρει πολύ, θα σφίξει σχεδόν αμέσως. Λίγο, λίγο. Και μπορεί να νομίζετε ότι θέλει κι άλλο . ΟΧΙ !!!! Αφήστε την λίγο να ξεκουραστεί η ζύμη .
Πλάθουμε μικρά κοτσιδάκια και τα κυλάμε στο σουσάμι.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 1 τέταρτο με 20 λεπτά.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!
Λατρεμένα, ειδικά τώρα που χειμωνιάζει!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚλασσικα και πολυαγαπημενα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλη εβδομαδα!