ΥΛΙΚΑ
- 1/2 κιλό φασόλια χάντρες
- 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε φέτες
- 2 μεγάλα κρεμμύδια χοντροκομμένα
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 3 κόκκινες πιπεριες
- 1 κουτί ντομάτα στον τρίφτη
- 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
- 1 κούπα ελαιόλαδο
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 ξυλάκι μέτριο κανέλλα
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε από το βράδυ τα φασόλια στο νερό, να μουλιάσουν και να φουσκώσουν , το πρωί τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε.
- Βράζουμε για 20-30 λεπτά τα φασόλια. Τα σουρώνουμε.
- Βάζουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σωτάρουμε λίγο το κρέας να πάρει χρώμα, τα κρεμμύδια και τα σκόρδα, προσθέτουμε τις πιπεριές, την δάφνη , την κανέλλα, τον πελτέ , το κουτί ντομάτας , 1 ποτήρι νερό και πιπέρι,κλείνουμε την χύτρα και βράζουμε για άλλη 1/2 ώρα περίπου.
- Αν θέλουμε πριν ρίξουμε τον πελτέ και την ντομάτα, σβήνουμε με 1 ποτήρι κρασί.
- Ανοίγουμε την χύτρα, συμπληρώνουμε τα φασόλια μας, τώρα ρίχνουμε το ανάλογο αλάτι, ανακατεύουμε απαλά και τα βράζουμε με ανοικτό καπάκι για περίπου 15 λεπτά, ώσπου να μείνει το φαγητό με λίγη σάλτσα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου