Αρωματικό τσάι, που είναι ό,τι πρέπει για τις κρύες μέρες και για το κρυολόγημα .
Το έμαθα από την μανιάτισα πεθερά μου, το φτιάχνω χρόνια, και όταν κρυώνουμε εμείς ή τα παιδιά μου τους το δίνω . Εάν προσθέσουμε μέλι αντί για ζάχαρι είναι βάλσαμο για το λαιμό.
Το έμαθα από την μανιάτισα πεθερά μου, το φτιάχνω χρόνια, και όταν κρυώνουμε εμείς ή τα παιδιά μου τους το δίνω . Εάν προσθέσουμε μέλι αντί για ζάχαρι είναι βάλσαμο για το λαιμό.
ΥΛΙΚΑ
Τσάι του βουνού
1 μέτριο ξυλάκι κανέλλα
5-6 γαρύφαλλα
νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε μια χούφτα τσάι του βουνού , την κανέλλα ,τα γαρύφαλλα και το νερό ίσα για μια κούπα.
Το αφήνουμε να βράσει.
Το προσφέρουμε με ζάχαρι ή με μέλι.
Για κρύωμένους, βάζουμε πάντα μέλι και μια ασπιρίνη. Ναι, καλά ακούσατε και μια ασπιρίνη. Μόλις λιώσει η ασπιρίνη, το ανακατεύουμε και το πίνουμε. Από τα καλύτερα γιατρικά για το κρύωμα. Μαλακώνει τον ερεθισμένο λαιμό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου