Σελίδες

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Τυροπιτάκια μπομπάτα



Υλικά 

1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
1 ποτήρι γάλα
2 αυγά χτυπημένα
1 κουτ. της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
5 ποτήρια περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Γέμιση για τυροπιτάκια

300 γραμ. φέτα
100 γραμ. ρεγγάτο κατά προτίμηση καπνιστό , πολύ το αγαπώ
2 ασπράδια
πιπέρι
2 κρόκους με λίγο γάλα για να αλείψουμε στο τέλος

Εκτέλεση

Χτυπάμε σε ένα μπωλ το λάδι, τη ζάχαρη και το αλάτι και προσθέτουμε τη μαγιά. Αφήνουμε 3 λεπτά να ενεργήσει η μαγιά και να διαλυθεί καλά.
Προσθέτουμε το γάλα, τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε
Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο ανακατεύοντας καλά, μέχρι να γίνη μια ζύμη εύπλαστη, όχι σφιχτή.
Το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο 50 C  να φουσκώσει.
Εν τω μεταξύ θρυμματίζουμε τη φέτα, τρίβουμε το ρεγγάτο, τα ρίχνουμε σε ένα χτυπημένο ασπράδι και ανακατεύουμε.
Μόλις φουσκώσει το ζυμάρι το μοιράζουμε ξανά και ξανά ώσπου να έχουμε μπαλίτσες σαν ένα μεσαίο μανταρίνι.
Παίρνουμε την μπαλίτσα στην παλάμη μας και κάνουμε μια λακούβα. Τοποθετούμε μέσα τη γέμιση και την κλείνουμε μέσα στη ζύμη. 
Τοποθετούμε στο ταψί με το κλείσιμο προς τα κάτω.
Βάζουμε τα τυροπιτάκια σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα όχι κοντά πολύ για να έχουν περιθώριο να διπλασιαστούν περίπου σε όγκο.
Αλείφουμε από πάνω με τον κρόκο και αφήνουμε στους στους 50 C  να φουσκώσουν.
Ψήνουμε στους 175 C για 25 περίπου λεπτά ανάλογα με το φούρνο.
Παρακολούθούμε το ρόδισμα. Μόλις ροδίσουν τα βγάζουμε από το φούρνο.

Με την ίδια ζύμη μπορούμε ακόμα να κάνουμε κιμαδοπιτάκια ή λουκανοπιτάκια.

Με την ίδια ζύμη φτιάχνουμε ωραιότατη ζύμη για πίτσα ή πεϊνιρλί.

Εξαφανίζονται σε ριπή οφθαλμού !!!!!!!!!!!!!

Την συνταγή αυτή την έχω κάνει άπειρες φορές και την είχα πάρει από ένα σάιτ μαγειρικής από μία μαγείρισσα ονόματι evdoba. Θέλω λοιπόν να την ευχαριστήσω και από το δικό μου μπλοκ για την τόσο πετυχημένη και καλή συνταγή της!!!!!

1 σχόλιο:

  1. Ευχαριστώ για την τιμή Βάνα μου!
    Χαίρομαι που σου αρέσουν. Καλή δημιουργική συνέχεια! 😄😘

    ΑπάντησηΔιαγραφή