Σελίδες

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Οσομπούκο ή αλλιώς OSSO BUCCO

΄Ενα πιάτο όνειρο για την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου.

Περιγραφή συνταγής

Η συνταγή αυτή έρχεται από τον Ιταλικό Βορρά, από τα πρώτα χρόνια της Αναγέννησης. Είναι από τα ελάχιστα Ιταλικά πιάτα, όπου το κρέας, το ριζότο και η γκρεμολάτα (μείγμα μυρωδικών) παντρεύονται μοναδικά στο ίδιο πιάτο και δεν χρειάζεστε να τα παραγγείλεις ξεχωριστά.Απαραίτητη προϋπόθεση, το μοσχάρι με το κόκαλο, αυτό σημαίνει osso bucco, διότι το συγκεκριμένο πιάτο δεν μπορεί να φτιαχτεί με κανένα άλλο κομμάτι.
Για τη Γκρεμολάτα
Οδηγίες συνταγής
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας. Το αλευρώνουμε και το τινάζουμε από το παραπανίσιο αλεύρι.
Ζεσταίνουμε το λάδι με το βούτυρο σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, που θα χωράει όλο το ossobuco, και ροδίζουμε και από τις 2 πλευρές για περίπου 8 λεπτά.
Βγάζουμε το κρέας και ρίχνουμε στο ίδιο τηγάνι τα ψιλοκομμένα λαχανικά και τον πελτέ.
Ρίχνουμε το κρασί, με ξεσκέπαστο το τηγάνι, το αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και αφήνουμε τα λαχανικά να μαλακώσουν για 10 λεπτά.
Βάζουμε το κρέας ξανά στη φωτιά μαζί με τα λαχανικά, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να χυλώσει για 40 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.
Τέλος σβήνουμε τη φωτιά, πασπαλίζουμε με την γκρεμολάτα και σερβίρουμε συνοδεύοντάς το με το ριζότο αλά Milanese.
  • Διάρκεια: 1 ώρα και 10 λεπτά περίπου
Την συνταγή αυτή την πήρα από το σάιτ LoveCooking.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου