Είναι μια τάρτα με πολύ τραγανό μπισκότο και η σάλτσα χωρίς πολύ ζάχαρη .
Είναι τέλειο επιδόρπιο μετά από ένα βαρύ γεύμα. Ελαφρύ και πεντανόστιμο.
Υλικά
Για την τραγανή ζύμη μπισκότου
- 300 γρ. αλεύρι
- 200 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. άχνη
- 1 αυγό
Κρέμα πατισερί
- 4 κροκάδια
- 2/3 φλιτζανιού ζάχαρη
- 1/3 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 φλιτζάνια γάλα φρέσκο πλήρες
- 2 βανίλιες
- Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη να ασπρίσουν
- Σε κατσαρολάκι βάζετε το γάλα και τη βανίλια να πάρουν βράση
- Ανακατεύετε
- Προσθέτετε το μείγμα των κρόκων και σιγοβράζετε, ανακατεύοντας συνεχώς
- Προσθέτετε σιγά σιγά το αλεύρι με συνεχές ανακάτεμα, να πήξει η κρέμα
Σάλτσα φράουλας ή βατόμουρων
- 1 κιλό φράουλες ή 1 κιλό βατόμουρα κατεψυγμένα
- 2 κούπες νερό
- 1 1/2 κούπες ζάχαρη
- 4 κουταλιές Corn flour
- 2 κουταλιές χυμό λεμόνι
- 3 κουταλιές κονιάκ
- Κόβουμε τις φράουλες στη μέση και τις βράζουμε στο νερό μας για 10 λεπτά.
- Τις σουρώνουμε και παίρνουμε το ζουμί τους που πρέπει να' ναι 3 κούπες.
- Ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη και το λεμόνι ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά να διαλυθεί και στο τέλος βάζουμε το corn flour διαλυμένο σε λίγο νερό ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει η σάλτσα και γίνει διαυγές.
- Ρίχνουμε μέσα τις φράουλες.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφού κρυώσει ελαφρώς ρίχνουμε μέσα το κονιάκ.
Μόλις κρυώσει το μπισκότο μας, βάζουμε την κρέμα πατισερί, και από πάνω την σάλτσα φράουλας ή βατόμουρου. Την τοποθετούμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες και σερβίρουμε
ένα κομματάκι θα πάρω μου αρέσουν τα φρουτάκια που έχει αυτή η ταρτα!
ΑπάντησηΔιαγραφήχαχαχαχαχαχ ένα μόνο κομματάκι !!!! όλο δικό σου !!!!! χαχαχαχα
ΑπάντησηΔιαγραφή