Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Κουνουπίδι τουρσί της 1 μέρας





ΥΛΙΚΑ



1 κουνουπίδι μεγάλο και άσπρο ή 2 μικρά
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
2 καρότα ψιλοκομμένα.
Λίγο σέλερυ μόνο το κοτσάνι του και καθαρισμένο από τις ίνες του , μισό ματσάκι ας πούμε


300 γραμμάρια ξύδι λευκό και μόνο λευκό
100 γραμμάρια ζάχαρη.
50 γραμμάρια αλάτι.





ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε το κουνουπίδι μας καλά και κόβουμε μόνο τον ανθό του, μπουκετάκια μικρά.

Κόβουμε τα καρότα ροδέλες.

Βράζουμε νερό σε μια κατσαρόλα και μόλις κοχλάσει ρίχνουμε τα μπουκέτα κουνουπίδι. Τα ανακατεύουμε μια με δύο φορές και τα βγάζουμε αμέσως σε ένα ταψί. Το ίδιο κάνουμε και με τα καρότα μας και τα τοποθετούμε και αυτά μαζί με το κουνουπίδι.

Προσθέτουμε το σέλερι  και τις πιπεριές.

Προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη και το ξύδι.
 Αν θέλουμε συμπληρώνουμε και λίγο ξύδι ακόμα.

Τα ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε μέσα στο ταψί,  ανακατεύοντας  τα, πότε πότε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το αλάτι.

Τα βάζουμε έπειτα στα βαζάκια μας, μοιράζουμε το ζουμί και κλείνουμε ερμητικά.

Μετά από 1 μέρα  είναι έτοιμο !!!

΄Οσο μένει βέβαια τόσο καλύτερο γίνεται , αλλά τρώγεται άνετα την άλλη μέρα.

Δοκιμάστε το, θα ενθουσιαστείτε !!!!


Καλή απόλαυση





Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2017

Γλώσσα μοσχαρίσια κοκκινιστή τέλεια




Φωτογραφία της Bana Barbi.




Αρκετοί αποφεύγουν να μαγειρεύουν μοσχαρίσια γλώσσα. 

Πρόκειται όμως για ένα νόστιμο και μαλακό είδος μοσχαρίσιου κρέατος, που δίνει πολύ ωραία αποτελέσματα στις συνταγές που χρησιμοποιείται.

Η μοσχαρίσια γλώσσα κοκκινιστή ή στιφάδο, σερβίρεται ως κύριο φαγητό με κάποια συνοδεία της αρεσκείας μας, αλλά και ως ένας εκπληκτικής νοστιμιάς μεζές που θα γίνει ανάρπαστος!


ΥΛΙΚΑ


1 μοσχαρίσια γλώσσα γάλακτος 1 με 1 1/2 κιλό
3 μεγάλα κρεμμύδια ξερά , το ένα ψιλοκομμένο και τα άλλα 2 χοντροκομμένα πολύ
2 φύλλα δάφνης
3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
1/2 ποτηράκι του κρασιού μαυροδάφνη
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
3 με 4 φρέσκες ντομάτες τριμμένες
Αλάτι- πιπέρι
Ελαιόλαδο 


ΕΚΤΈΛΕΣΗ


Πλένουμε καλά την γλώσσα είτε είναι φρέσκια είτε κατεψυγμένη και την αφήνουμε για 2 – 3 ώρες σε κρύο νερό, αλλάζοντας το νερό συχνά μέχρι να παραμείνει καθαρό χωρίς αίμα.

Την βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να την σκεπάζει, την αφήνουμε να βράσει, μόλις πάρει την πρώτη βράση την βγάζουμε και πετάμε το πρώτο νερό.

Ξαναγεμίζουμε με νερό και μόλις ζεσταθεί λίγο το νερό βάζουμε πάλι την γλώσσα μέσα, να την σκεπάζει το νερό με το ανάλογο αλάτι, και την αφήνουμε να βράσει πολύ καλά.

΄Επειτα, μόλις βράσει, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και αφαιρούμε την πέτσα της.

Όταν κρυώσει εντελώς την κόβουμε σε φέτες.

Κρατάμε λίγο από το νεράκι που την βράσαμε, αν θέλουμε, εγώ δεν το έκανα.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα κρεμμύδια, και τα σοτάρουμε ελαφρώς, βάζουμε το σκόρδο, την δάφνη, σοτάροντας συνεχώς.

Σβήνουμε με την μαυροδάφνη, αφήνουμε να εξατμισθεί το αλκοολ, και έπειτα βάζουμε τον πελτέ ντομάτας, σωτάροντας λίγο τον πελτέ, και έπειτα ρίχνουμε τις φρέσκες ντομάτες, τριμμένες.

Κατόπιν ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια γλώσσας που έχουμε κόψει , αλατοπιπερώνουμε , και τα αφήνουμε να ψηθούν όλα μαζί περίπου 1 τέταρτο της ώρας, μέχρι να βγάλει ωραία σάλτσα.

Συνοδεύεται ευχάριστα με ρύζι , με πουρέ πατάτας ή με τηγανητές πατάτες.


ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ

Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2017

Πέννες αλ πόλο ή Πέννες με κάρυ






Πέννες αλ πόλο (με κομματάκια κοτόπουλο, μανιτάρια, πολύχρωμες πιπεριές, παρμεζάνα και κρέμα γάλακτος).

Θα έχετε ένα καταπληκτικό Ιταλικό πιάτο για 4 άτομα το οποίο πιστέψτε με δεν θα αφήσει κανεναν ασυγκίνητο.

ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο πέννες 
250γρ. παρμεζάνα (διαλέξτε κάποια πικάντικη ποικιλία)
2 φιλετάκια στήθος κοτόπουλο
3 πολύχρωμες πιπεριές (πράσινη, κόκκινη, κίτρινη)
1 κ. σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 κονσέρβα μανιτάρια
1 κρέμα γάλακτος μεγάλη
ελαιόλαδο
φρεσκοτριμμενο πιπέρι
κάρυ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζετε τις πέννες περίπου 6-7 λεπτά υπολογίζοντας να είναι σχετικά σκληρές (al dente)(δεν τις περιχύετε στο τέλος με βούτυρο).

Παράλληλα βγάζετε τα μανιτάρια από την κονσέρβα κι αφού τα στραγγίξετε τα αδειάζετε σε ένα μικρό τηγανάκι το όποιο έχει κάψει και τα τσιγαρίζετε (προσοχή χωρίς λάδι). Μπορείτε να ψιλοκόψετε και φρέσκα μανιτάρια και να τα τσιγαρίσετε με μια κουταλιά βούτυρο.

Έχετε ψιλοκόψει απο μισή πιπεριά στο κάθε χρώμα και το κρεμμυδάκι σας.

Σε ένα μεγαλύτερο τηγάνι ή γουώκ , βάζετε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτετε το κοτόπουλο κομμένο σε κομματάκια για να σωταριστει.

Αφου ροδίσει ελαφριά προσθέτετε το κρεμμυδάκι και τις ψιλοκομμένες πιπεριές. Αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε.

 Αφού πάρουν χρώμα όλα μαζί ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε.

Στη συνέχεια προσθέτετε 3 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα και μισό κουταλάκι του γλυκού κάρυ, ανακατεψτε λίγο ακόμα και μόλις το μείγμα αρχίσει ελαφρά να πήζει ρίχνετε μέσα λίγες-λιγες τις πέννες και τα ανακατεύετε όλα μαζί!

Συνοδεύεστε με τριμμένη παρμεζάνα στο τραπέζι για όσους θέλουν.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Μπορείτε να συμπληρώσετε μαζί με το κάρυ και 1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα.

Καλη σας όρεξη !!!!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...