Τρίτη, 7 Ιουλίου 2015

Λικέρ Καρύδι













Και δεύτερη συνταγή μου έδωσε η κ. Φρειδερίκη, όταν πήγα στην Μουτσαρα - Αθαμανία Τρικάλων.
Η κ. Φρειδερίκη όλα με το μάτι τα φτιάχνει !!! ΄Ετσι κάνουν  οι παληές νοικοκυρές !!!
Θα πρέπει να σας εξηγήσω πάλι κάποια πράγματα για την συνταγή.
Τα καρύδια πρέπει να έχουν μέγεθος κερασιού. Πολύ πολύ μικρά. Εάν τα βρείτε, όπως εγώ, λίγο μεγαλύτερα, γιατί πήγα και τέλος Ιουνίου, θα βάλετε μόνο 3 καρύδια και όχι 5 που μας λέει η κ. Φρειδερίκη. Γιατί θα σας πικρίσει το λικέρ.
Τα καρύδια θα πρέπει να είναι φρέσκα, και όταν τα κόψετε από το δέντρο, μέσα να είναι μαλακά και να μην έχουν αρχίσει ακόμα να παίρνουν το γνωστό καφέ χρώμα των καρυδιών. Τρυφερά, λοιπόν!!!

Πάμε να δούμε , πάλι στο περίπου,  την συνταγή.

ΥΛΙΚΑ

5 μικρά καρύδια, στο μέγεθος κερασιού, ή 3 μεγαλύτερα.
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλλα
2-3 γαρύφαλλα
1 λίτρο τσίπουρο, ή κονιάκ, ή βότκα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Δείτε το βίντεο και θα δείτε πως είναι πανεύκολο να φτιάξετε λικέρ καρύδι.

Η φωτογραφία με το λικέρ, είναι από το δικό μου βάζο , που έβαλα 3 καρύδια καρύδια, και αυτή την στιγμή ο ήλιος κάνει την δουλειά του, για να το απολαύσουμε μετά από 2 μήνες περίπου.

΄Αλλωστε το λικέρ καρύδι, είναι καθαρά χειμωνιάτικο λικέρ.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ


Φτιάχνω Πλαστό στην Αθαμανία Τρικάλων
















Τέλη Ιουνίου , πήγαμε μια υπέροχη εκδρομή στην Μουτσαρα , που τα τελευταία χρόνια μετονομάστηκε σε Αθαμανία Τρικάλων.
Είναι ένα υπέροχο χωριό, γεμάτο καρυδιές και πλατάνια, 90 χιλιόμετρα από τα Τρίκαλα, στα βουνά της Πίνδου. Το χωριό το χωρίζει και ένα υπέροχο ποτάμι ο Ασπροπόταμος μάλλον, που τρέχει ασταμάτητα !!!
Εκεί γνώρισα και την κ. Φρειδερίκη, που μας φτιάχνει σήμερα τον Πλαστό.
Δεν είχα ξαναδοκιμάσει Πλαστό. Μοσχομύριζαν τα .... λάχανα , διάφορα χόρτα, που τα είχε κόψει από τον κήπο της και ήταν πεντανόστιμα. Το γάλα και το τυρί δικά της, από τα κατσίκια της.
Τι άλλο θα μπορούσε να ζητησει κανείς από μια πίτα?
Τις ζήτησα να μου φτιάξει τον Πλαστό , από τα χεράκια της και έτσι μου έκανε το χατήρι στην αυλή του σπιτιού της.

Τα υλικά όλα είναι στο περίπου όπως θα δείτε και στο παραπάνω βίντεο. Με το μάτι που λέμε. ΄Ομως δεν είναι δύσκολο να την φτιάξουμε , γιατί η κ. Φρειδερίκη, μας τα λέει και μας τα φτιάχνει πολύ αναλυτικά.
Θα προσπαθήσω να σας δώσω αναλογίες , αλλά όλα στο ...... πάνω κάτω, στο περίπου  !!!

Πάμε να δούμε την συνταγή.

ΥΛΙΚΑ

750 γραμ. διάφορα χόρτα, όπως τσουκνίδες, λάπατα, κρεμμυδάκι φρέσκο, ανθούς κολοκυθιού, κολοκυθάκια 2-3 πολύ μικρά, όλα πολύ ψιλοκομμένα.
750 γραμ. έως 1 κιλό αλεύρι μπομπότα, δηλαδή αλεύρι από καλαμπόκι
μαργαρίνη
ελαιόλαδο
τυρί φέτα περίπου 300 γραμ.
λίγο γάλα

Για την εκτέλεση της συνταγής παρακολουθήστε το βίντεο.

Ψήσιμο της πίτας στους 180 βαθμούς , μέχρι να ροδοκοκκινίσει, στην κάτω σχάρα του φούρνου μας, όχι στον πάτο, ένα πιο πάνω.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ !!!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...