Δευτέρα, 26 Μαΐου 2014

Χοιρινές μπριζόλες με πιπεριά και ντομάτα

 Σήμερα σας δίνω μια συνταγή , που θα την έχετε σαν πασπαρτού. Κι αυτό , γιατί? Γιατί είναι πολύ εύκολη, γρήγορη, νόστιμη ,  την τρώνε όλοι και την σερβίρουμε με πολλά συνοδευτικά.
Πασπαρτού, γιατί : μπορούμε  να τις ψήσουμε μόνες τους και να τις φάμε, μπορούμε να τις συνοδεύσουμε με τηγανητές πατάτες, μπορούμε να το συνοδεύσουμε με ρύζι, μπορούμε να κόψουμε τις μπριζόλες και να τις σερβίρουμε σε ένα μπουφέ, ή σε ένα τραπέζι με καλεσμένους, μπορούμε να βράσουμε ολόκληρες και με τις φλουδες τους,  πατάτες baby, να τις πατήσουμε ελαφρώς και να τις τηγανίσουμε, σαν συνοδευτικό για τις μπριζόλες μας, μπορούμε να βάλουμε και πατάτες μέσα στην συνταγή και να ψηθούν όλα μαζί. Αν το κάνουμε αυτό , απλά θα πρέπει να το σκεπάσουμε καλά το ταψί μας με ένα αλουμινόχαρτο.


ΥΛΙΚΑ

4 χοιρινές μπριζόλες
Πιπεριές πράσινες κομμένες ροδέλες
Ντομάτες κομμένες ροδέλες
Αλάτι, πιπέρι
Ρίγανη
1 ποτήρι του νερού Ελαιόλαδο
1 ποτήρι του κρασιού νερό

Προαιρετικά τριμμένο τυράκι , κατα προτίμηση ρεγγάτο, ή γραβιέρα.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά τις μπριζόλες, τις αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε την ρίγανη, λίγη όχι πολύ , γιατί πικρίζει η πολύ ρίγανη και τις τοποθετούμε στο ταψί μας.
Βάζουμε πάνω σε κάθε μπριζόλα ροδέλες πιπεριάς.
΄Επειτα βάζουμε πάνω από τις πιπεριές , τις ντομάτες μας που τις έχουμε κόψει ροδέλες.
Ρίχνουμε από πάνω τους το λαδάκι μας, να πέφτει με ροή πάνω τους.
Συμπληρώνουμε τέλος το νερο.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς , μεχρι να πάρει χρώμα το φαγητό μας. Περίπου 3/4 με 1 ώρα.
10 λεπτά πριν σβήσουμε το φαγητό μας ρίχνουμε , σε κάθε μπριζόλα και λίγο τριμμένο τυρακι.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ !!!!


Αρωματικό νερό με αρμπαρόριζα




  Φτιάξε το δικό σου αρωματικό νερό και ξεδίψασε χωρίς τύψεις.

ΥΛΙΚΑ 

Για μια κανάτα


8 περίπου φύλλα αρμπαρόριζας
3 ψιλοκομμένες φέτες λεμόνι
νερό
παγάκια


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


1. Παίρνουμε τα φύλλα αρμπαρόριζας τα ξεπλένουμε καλά, τα ρίχνουμε στην κανάτα μας και τα πιέζουμε λίγο με μια κατάλα ή με το γουδοχέρι, -όπως κάνουμε mohito- , για να βγάλει όλα τα αρώματά της. ΠΡΟΣΟΧΗ : δεν τα κόβουμε με μαχαίρι, μόνο με τα χέρια μας.

2. Ρίχνουμε τις φέτες λεμονιών.
3. Προσθέτουμε αρκετά  παγάκια.
4. Προσθέτουμε  νερό μέχρι επάνω.
5. Το βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο και μετά σερβίρουμε.

΄Οσο μένει στο ψυγείο, τόσο περισσότερο βγάζει τα αρώματά του.
Για διακριτικό άρωμα , αφήστε το όσο γράφω. Από κει και πέρα , είναι θέμα γούστου και γεύσης.

Κυριακή, 25 Μαΐου 2014

Χοιρινές μπριζόλες λεμονάτες στην κατσαρόλα




Εύκολο , γρήγορο και πάρα πολύ νόστιμο φαγάκι !!!!! 
 Δεν υπάρχει περίπτωση να απογοητευτείται!!!


ΥΛΙΚΑ

4 μπριζόλες χοιρινές λαιμού
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
λίγη ρίγανη
αλάτι - πιπέρι
ελαιόλαδο
χυμό από 2 λεμόνια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τις μπριζόλες και τις στραγγίζουμε.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και ρίχνουμε τις μπριζόλες να πάρουν χρώμα και από τις δυο πλευρές Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο.
Προσθέτουμε την ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και περίπου 1 ποτήρι νερό.
Τις αφήνουμε περίπου 1/2 ώρα να βράσουν. Μόλις πιουν τα νερά τους είναι έτοιμες και προσθέτουμε το λεμόνι.
Μια με δύο βράσεις ακόμα και είναι έτοιμες.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και μουστάρδα μαζί με το λεμόνι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Συνοδεύονται  καταπλητικά με τηγανητές πατάτες, πουρέ ή πιλάφι.

Πέρκα πλακί στο φούρνο


 ΄Ενα πραγματικά θαυμάσιο φαγητό, τόοοσο γλυκό, που μάλλον θα χρειαστούμε και μια φρατζόλα ψωμί για βούτες !!!!!

ΥΛΙΚΑ
 
1 κιλό πέρκα κατεψυγμένη
2 σκελίδες σκόρδο
2 κρεμμύδια  ψιλοκομμένα
 1/2 ματσάκι Μαϊντανό
Αλάτι-πιπέρι
Λάδι
4 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη  ή 1 κουτί ντομάτα στον τρίφτη
Προαιρετικά πατάτες κομμένες ροδέλλες



ΕΚΤΕΛΕΣΗ



Ξεπαγώνουμε την πέρκα, δηλαδή την βγάζουμε από το βράδυ για να ξεπαγώσει.
Την ξεπλένουμε καλά με αρκετά νερά.
Σε ένα ταψί βάζουμε  την πέρκα και ρίχνουμε  αλάτι και πιπέρι.
Στην συνέχεια πρόσθεσε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τις 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε ψιλές φετούλες, και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Προσθέτουμε  τις τριμμένες ντομάτες και το  λάδι.
Ρίχνουμε και τις πατάτες μας τώρα , αφού τις έχουμε αλατοπιπερώσει και τις ανακατεύουμε καλά με τα υπόλοιπα υλικά. Οι πατάτες είναι προαιρετικές .
Ρίχνουμε 1/2  ποτήρι νερό και ψήνουμε στους 200 βαθμούς .
Αν το ψήσουμε σκέτο το ψάρι , ψήνεται περίπου σε 1/2 ώρα.
Αν βάλουμε και πατάτες , τότε θα σκεπάσουμε το ταψί μας με ένα αλουμινόχαρτο καλά, και θα το ψήσουμε για περίπου 1 ώρα στους 200 βαθμούς. Ξεσκεπάζουμε για 10 λεπτα , να πάρει χρώμα.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ !!!!!


Μαρμελάδα μούρο-φράουλα



Καταπληκτική μαρμελάδα, όλο άρωμα, γεύση και βιταμίνες !!!
 μμμμμμ ... μιαμ, μιαμ,  νοστιμότατη !!!!!!!

ΥΛΙΚΑ

300 γραμ. μούρα
300 γραμ. φράουλες
500 γραμ. ζάχαρη
χυμός από 1/2 λεμόνι
1 μήλο κομμενο κομματάκια χωρίς τα κουκούτσια
2 βανίλλιες


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


  1.  Πλένουμε τα μούρα και τις φράουλες και τα καθαρίζουμε από τα κοτσάνια τους και τα φύλλα τους.
  2. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με το νερό και τα βράζουμε για 1/2 ώρα περίπου με 40 λεπτά να μαλακώσουν
  3. Αν θέλουμε η μαρμελάδα να έχει κομμάτια φρούτου την αφήνουμε όπως έχει, διαφορετικά περνάμε μέρος των φρούτων ή όλα από το μπλέντερ να γίνουν πολτός, -εγώ χρησιμοποιώ το ραβδομπλέντερ μέσα στην κατσαρόλα ,και εν συνεχεία προσθέτουμε τη ζάχαρη.
  4. Βράζουμε την μαρμελάδα σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας με ένα ξύλινο κουτάλι, για να μην κολλήσει μέχρι να δέσει και τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Θέλει προσοχή να μην δέσει πολύ. Θα το καταλάβετε με το μάτι, είναι εύκολο.
  5. Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφαιρούμε τυχόν αφρό .
  6. Εν συνεχεία βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα την μαρμελάδα, όπως είναι ζεστή καυτή μέχρι πάνω , αφήνουμε πολύ λίγο κενό,  κλείνουμε ερμητικά και αναποδογυρίζουμε τα βάζα και περιμένουμε μέχρι να κρυώσουν τελείως. ΄Επειτα τα γυρνάμε κανονικά.
  7. Διατηρείτε άνετα 1 χρόνο εκτός ψυγείου, και αφού ανοιχθεί η μαρμελάδα μέσα στο ψυγείο.
Καλή επιτυχία !!!

Σάλτσα ή Σως με φρούτα του δάσους




 ΥΛΙΚΑ

 1/2 κιλό κατεψυγμένα φρούτα του δάσους
2 κούπες νερό
1 1/2 κούπες ζάχαρη
4 κουταλιές corn flaour
2 κουταλιές χυμό λεμόνι
3 κουταλιές κονιάκ ή λικέρ φράουλα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


  Βάζουμε τα φρούτα του δάσους στην κατσαρόλα μας και τα  βράζουμε στο νερό μας για 10 λεπτά.


Τα σουρώνουμε και παίρνουμε το ζουμί τους που πρέπει νάναι 3 κούπες.
Ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη και το λεμόνι , ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά να διαλυθεί και στο τέλος βάζουμε το corn flour διαλυμένο σε λίγο νερό, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει η σάλτσα και γίνει διαυγές.
Ρίχνουμε μέσα τα φρούτα του δάσους.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφού κρυώσει ελαφρώς ρίχνουμε μέσα το κονιάκ ή το λικέρ.


Μπορούμε όταν κρυώσει να την χωρίσουμε σε μικρές ποσότητες να τα βάλουμε σε Πολυμπάγκ, να τα βάλουμε στη καταψυξη και να διατηρήσουμε την σάλτσα για πολύ καιρό.

Καλή επιτυχία !!!!!!!!

Σάββατο, 24 Μαΐου 2014

Πανακότα σε ποτήρι



ΥΛΙΚΑ

500 γραμ. κρέμα γάλακτος
250 γραμ. γάλα ή γάλα καρύδας
50 γραμ κονιάκ ή λικέρ
2 βανίλιες
120 γραμ. ζάχαρη
6 φύλλα ζελατίνη των 15 γραμ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Βάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος μαζί σε ένα κατσαρολάκι να βράσουν.
 Ανακατεύουμε πού και πού με ξύλινη κουτάλα.
Εν τω μεταξύ μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό και μετράμε τη ζάχαρη.
Μόλις το μίγμα του γάλακτος φουσκώσει, το αποσύρουμε από το μάτι και ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη και τη βανίλια.
Στίβουμε τα φύλλα ζελατίνης και τα ρίχνουμε κι αυτά μέσα. Ανακατεύουμε καλά.
Μοιράζουμε το μίγμα σε  μπολάκια ή ποτήρια κολονάτα  και τα βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξει η κρέμα, για 6 ώρες τουλάχιστον.
Σερβίρουμε με σιρόπι της αρεσκείας μας, ή με γλυκό του κουταλιού ή με Σάλτσα ή σως μούρο με γρεναδίνη ή με Σάλτσα φράουλας ή με Σάλτσα μήλου.
Επίσης μπορούμε να βάλουμε για βάση τριμμένο μπισκότο ΟΡΕΟ  , τρίμματα σοκολάτας από πάνω όπως η φωτό πιο πάνω,  κλπ.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 
  Επειδή είναι δύσκολο να μοιράσετε το υγρό με κουτάλα της σούπας ή ρίχνοντας απ'ευθείας με το κατσαρολάκι, μπορείτε να βάλετε το μίγμα σε ένα (όχι γυάλινο) δοχείο με στόμιο, π.χ. μπρίκι ή πλαστική κανάτα.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ 

Παρασκευή, 23 Μαΐου 2014

Σάλτσα ή σως μούρο με γρεναδίνη





 Υπέροχη σάλτσα από μούρα που θα μαζέψετε από τις μουριές σας, είτε άσπρα ,είτε μαύρα.
Συνοδεύει τέλεια τα παγωτά σας, τις φρουτοσαλάτες σας , τις τάρτες σας και τέλος πάντων όλα τα γλυκά σας.


ΥΛΙΚΑ

  1 κιλό μούρα
2 κούπες νερό
1 1/2 κούπες ζάχαρη
4 κουταλιές corn flaour
2 κουταλιές χυμό λεμόνι
1 σφηνάκι μαυροδάφνη
 2 σφηνάκια γρεναδίνη



ΕΚΤΕΛΕΣΗ


 Κόβουμε τα μούρα μας  στη μέση και τα βράζουμε στο νερό μας για 10 λεπτά.

Τα σουρώνουμε και παίρνουμε το ζουμί τους που πρέπει να είναι  3 κούπες.
Ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη και το λεμόνι , ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά να διαλυθεί και στο τέλος βάζουμε το corn flour διαλυμένο σε λίγο νερό, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει η σάλτσα και γίνει διαυγές.
Ρίχνουμε μέσα τα μούρα.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφού κρυώσει ελαφρώς ρίχνουμε μέσα τη γρεναδίνη .

Μπορούμε όταν κρυώσει να την χωρίσουμε σε μικρές ποσότητες να τις βάλουμε σε Πολυμπάγκ, να τις βάλουμε στη καταψυξη και να διατηρήσουμε την σάλτσα για πολύ καιρό.


Πέμπτη, 22 Μαΐου 2014

Σπιτική Κεραλοιφή



 Η Σπιτική Κεραλοιφή ΜΕΛΙΣΣΑ παρασκευάζεται από αγνό κερί μέλισσας και ελαιόλαδο.
 
Το μελισσοκέρι είναι χρήσιμο σε άπειρες εφαρμογές, όμως από μόνο του δε διαθέτει ενυδατικές ιδιότητες. Δρα σαν αδιαβροχοποιητής (όπως η βαζελίνη) και προστατεύει από τις εξωτερικές απώλειες και την εξάτμιση της υγρασίας του δέρματος.
Για εμένα προσωπικά η κεραλοιφή πρέπει να υπάρχει σε κάθε σπίτι ανεξαιρέτως και να χρησιμοποιείται σε κάθε περίπτωση, αντί των αλοιφών του εμπορίου.
 Από την απλή ενυδάτωση και περιποίηση του δέρματος μέχρι τα σκασμένα χείλη και συγκάματα και από επιπλεγμένες δερματοπάθειες μέχρι πληγές, έλκη, εγκαύματα, κοκκινίλες προσώπου από την έκθεση στον ήλιο  και μολύνσεις.
Καταπραϋντική μετά από πολύωρη έκθεση στον ήλιο.
 Έχει αντισηπτικές, αντιφλεγμονώδεις, αντιμυκητιασικές, καταπραϋντικές, επουλωτικές, ενυδατικές και μαλακτικές ιδιότητες. 
Σε παθήσεις του δέρματος, από τις χιονίστρες και την ξηροδερμία, μέχρι εκζέματα και ψωρίαση. Για πονεμένους μυς και αρθρώσεις, για ψύξεις, για την κυταρρίτιδα και σε πολλά ακόμη ανάλογα με τα συστατικά.
Που δεν τη βάζουμε: Σε ανοιχτά τραύματα γιατί είναι λιπαρή και άρα μπορεί να δημιουργήσει αναερόβιο περιβάλλον στην πληγή.
Εφαρμόζεται σε όλο το σώμα χωρίς περιορισμό, και  είναι πολύ ευεργετική.

Τετάρτη, 14 Μαΐου 2014

Μούρο!!! Μαρμελάδα ή γλυκό του κουταλιού




Ευτυχώς για μένα, μεγάλωσα σε μια γειτονιά του Κερατσινίου - Πειραιά που έχει ένα πανέμορφο περιβολάκι. ΄Ετσι το λέμε. Και έχει 5 μουριές. Πάντα , πήγαινα , έκοβα και έτρωγα μούρα.
΄Ομως από πέρυσι ξεκίνησα και .... αφού έτρωγα βέβαια, μάζεψα  και για  μαρμελάδα και για γλυκό του κουταλιού.
Κοιτάξτε λίγο γύρω σας, μπορεί να υπάρχει  , κάπου κοντά σας και να μην το ξέρετε. Είναι η εποχή τους τώρα. Μαζέψτε τα και φτιάχτε είτε μαρμελάδα είτε γλυκό του κουταλιού.


ΥΛΙΚΑ

650 Μούρα
550 Ζάχαρη
1/2 λεμόνι  -τον χυμό του-
1/2 μήλο πολύ ψιλοκομμένο
1 βανίλια

Μόλις πλύνετε και καθαρίσετε τα μούρα ζυγίστε τα.  Η αναλογία των υλικών είναι.
Ας πούμε για τα δικά μου. 650 γραμμάρια μούρα, έβαλα 550 γραμ. ζάχαρη. Μέχρι  1 κιλό μούρα τα υπόλοιπα υλικά δεν αλλάζουν. 
Αν μαζέψετε λιγότερα ή περισσότερα,  θα υπολογίσετε 100 γραμ. λιγότερη ζάχαρη, απ' ότι μούρα. Ελπίζω να το καταλάβατε.



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κατά αρχάς πρέπει να φοράμε γάντια, αν δεν θέλουμε τα χέρια μας να γίνουν μαύρα.
Πλένουμε καλά τα μούρα.

Και τώρα το πιο μπελαλίδικο σημείο της συνταγής.

Για να κάνουμε μαρμελάδα , πρέπει να αποχωρίσουμε το κοτσάνι από το φρούτο.

1ον.- Πιάνουμε το κοτσάνι μεταξύ αντίχειρα και δείκτη, και με το νύχι του αντίχειρα αποχωρίζουμε το κοτσάνι σύρριζα από το φρούτο.

 2ον.- Κόβουμε και πετάμε  μόνο το κοτσάνι που προεξέχει και κόβουμε το φρούτο στα δύο ή στα 3 , ανάλογα το μέγεθος του μούρου.
Με το δεύτερο τρόπο το φρούτο βγαίνει αναλοίωτο και όχι λιωμένο, για όσους το προτιμούν έτσι.
Φέτος , έτσι μου το ζήτησε η κόρη μου και έτσι το έφτιαξα. Τρώγοντάς το καταλαβαίνεις ολόκληρο το φρούτο.


Για να κάνουμε γλυκό του κουταλιού, κόβουμε πάλι μόνο το κοτσάνι που προεξέχει και αφήνουμε ολόκληρο το φρούτο. ΄Ολα τα υπόλοιπα υλικά και η διαδικασία, παραμένουν τα ίδια.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη , το μήλο , την βανίλια,  και τελευταία τα μούρα.
Βράζουμε στην αρχή σε δυνατή φωτιά , ανακατεύοντας απαλά που και που. Μόλις πάρουν 2-3 βράσεις, χαμηλώνουμε το μάτι της κουζίνας. Ξαφρίζουμε που και που.
Σε αυτό το σημείο, την ώρα που ξαφρίζουμε μπορούμε να βγάλουμε τα σπόρια, που δεν είναι καλαίσθητα. ΄Ομως , εγώ, δεν τα βγάζω, γιατί ξέρω ότι κάνουν πολύ καλό στο έντερο.  Η επιλογή δική σας.
Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει η μαρμελάδα μας ή το γλυκό του κουταλιού. Λίγο πριν είναι έτοιμο ρίχνουμε και το χυμό λεμονιού, και μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Τα κλείνουμε καλά και αναποδογυρίζουμε. Μόλις κρυώσουν τελείως,  τα γυρίζουμε κανονικά.
Τα φυλάμε κλειστά τα βάζα στα ντουλάπια μας, όμως όταν τα ανοίξουμε για να τα καταναλώσουμε τα βάζουμε στο ψυγείο μας.




ΣΗΜΕΙΩΣΗ ....


Για να ξέρουμε αν έχει δέσει η μαρμελάδα μας, βάζουμε  μια κουταλιά μαρμελάδας σε ένα στεγνό πιατάκι. ΄Οταν στεγνώσει, σέρνουμε πάνω τη μύτη του κουταλιού, να γίνεται .... δρόμος που δεν κλείνει. 

Το μήλο το βάζουμε γιατί περιέχει πηκτίνη και έτσι δένει καλύτερα η μαρμελάδα μας, ή το γλυκό μας και δεν είναι ρευστό.



Φριτάτα με λαχανικά της BANA BARBI



Η Φριτάτα είναι ένα πολύ ωραίο φαγητό που μας έρχεται από την Ιταλία.
Φτιάχνεται με ό,τι μας περισσεύει στο ψυγείο μας. Αρκεί να έχουμε αυγά.
Ανάλογα με τι υλικά σας αρέσουν , φτιάχτε την !!!!!

ΥΛΙΚΑ

Θα χρειαστούμε  8-10 αυγά.

Τα υπόλοιπα υλικά της φριτάτας είναι θέμα γούστου και την φτιάχνουμε με ό,τι έχει το ψυγείο μας.

 Ας πούμε για την συγκεκριμένη φριτάτα , λοιπόν, τι έβαλα.

8 αυγά 
6 μανιτάρια φρέσκα ψιλοκομμένα σε φέτες
2 πατάτες βραστές κομμένες σε κυβάκια
2 μικρά κολοκυθάκια ψιλοκομμένα σε φέτες
2 καρότα ψιλοκομμένοασε φέτες
2 αγκινάρες βρασμένες κομμένες στα 4
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
καπνιστή γαλοπούλα
1 ντομάτα ντομάτα κομμένη σε φέτες
Λίγο ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας μαργαρίνη.

 Μόλις χτύπησα τα αυγά , έβαλα, 1/2 νεροπότηρο γάλα, και 1/2 νεροπότηρο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Αυτή είναι παρέμβαση δική μου.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε σε αλατισμένο νερό,  τις πατάτες, τα καρότα και τις αγκινάρες.  ΄Ισα ίσα να μαλακώσουν, όχι να λιώσουν.
Τα σουρώνουμε από τα νερά. Περιμένουν στην άκρη.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και μια κουταλιά της σούπας μαργαρίνη, να κάψει.
Ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και τα σωτάρουμε καλά. 
΄Επειτα ρίχνουμε το κρεμμύδι το ψιλοκομμένο, να πάρει χρώμα.
Συνεχίζουμε με τα κολοκυθάκια , ανακατεύοντας συνεχώς.
Πιπεριές πράσινες και κόκκινες και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. 
Συμπληρώνουμε τώρα την καπνιστή γαλοπούλα, σωτάροντας συνεχώς.
Και τελειώνουμε ρίχνοντας τις βρασμένες πατάτες, καρότα, αγκινάρες και ντομάτα.
Αλατοπιπερώνουμε. 

Χτυπάμε σε ένα μπωλ τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα και το αλεύρι και χτυπάμε καλά , να διαλυθούν οι σβώλοι που δημιουργούνται. Αλατοπιπερώνουμε.

Λαδώνουμε ένα  ταψί, κατα προτίμηση στρογγυλό, κανονικά σε στρογγυλό γίνεται η φριτατα, εγώ όμως, δεν είχα , και έβαλα το πυρέξ που έχουμε όλοι στα σπίτια μας,  ρίχνουμε τα υλικά των λαχανικών.

Συμπληρώνουμε τα χτυπημένα αυγά από πάνω.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου 20-25 λεπτά στους 175-180 βαθμούς . ' Η μέχρι να ροδοκοκκινίσει η φριτάτα μας.

Καλή σας όρεξη !!!!!!









Τρίτη, 6 Μαΐου 2014

Τούρτα μπουκέτο λουλουδιών της Bana Barbi - cupcake bouquet



χτες είχα τα γενέθλιά μου. 5 Μαιου !!!! 
΄Εφτιαξα λοιπόν μια τούρτα , δώρο για τον εαυτό μου !!! αχαχαχαχ, ε? τι μόνο για τους άλλους? ολοι πάντως έμειναν έκπληκτοι !!!! Νόμιζαν ότι ήταν πραγματικό λουλούδι στην αρχή !!!!



 και το εσωτερικό των cupcakes . Μπισκότο oreo , με σταγόνες σοκολάτας και ποτό Kalua.






 

Κυριακή, 4 Μαΐου 2014

Σαλάτα με dressing πορτοκαλιού


΄Ολες οι νοικοκυρές κάποια στιγμή βαριούνται, ή αισθάνονται κουρασμένες  να φτιάξουν σαλάτα με πολλά υλικά. 
Πλύνε, κόψε...... Ούφ !!!!! 
Να λοιπόν , μια σαλάτα πανεύκολη , πεντανόστιμη και της στιγμής !!!! 


ΥΛΙΚΑ

1 μαρούλι ή 1 μαρούλι σαλάτα  μεγάλο
1 ματσάκι ρόκα προαιρετικά -του πάει τρελλά-

Dressing πορτοκαλιού



40 ml. ελαιόλαδο
1  πορτοκάλι (χυμός)
αλάτι χοντρό
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1/4 κ. γλυκού  τζίνζερ σκόνη
4 κουταλιές μπαλσάμικο κατά προτίμηση λευκό
χυμό από 1/2 λεμόνι
1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  Καθαρίζουμε, πλένουμε και στραγγίζουμε καλά το μαρούλι. Τα χορταρικά τα πλένουμε πάντα δύο φορές.
 Το  κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και το βάζουμε στη σαλατιέρα.
 Προσθέτουμε στη ρόκα, προαιρετικά.

Φτιάχνουμε το νρέσινγκ πορτοκάλι:

 Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά του ντρέσινγκ εκτός του ελαιολάδου. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο σιγά-σιγά (κορδόνι) και ταυτόχρονα χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Προσθέτουμε το ντρέσινγκ στο μαρούλι.



Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε  παρμεζάνα κομμένη σε φλούδες λεπτές , φετούλες πορτοκάλι και καρύδια.
΄Η άλλα υλικά της αρεσκείας μας , για τις στιγμές που δεν ...... βαριόμαστε ή που δεν αισθανόμαστε κουρασμένες !!!!


Καλή σας όρεξη...




Σάββατο, 3 Μαΐου 2014

Ομελέτα με αγγινάρες



Γι' αυτούς που αγαπάνε τις αγγινάρες !!!!Την συγκεκριμένη συνταγή την έμαθα από την πεθερά μου, και πραγματικά είναι πολύ πολύ νόστιμη !!!!
 Και σ’ αυτήν τη συνταγή όπως σχεδόν σ’ ότι αφορά την ελληνική κουζίνα μπορείτε πολύ εύκολα να προσθαφαιρέσετε υλικά ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Υλικά:


4 αγκινάρες
χυμός 1 λεμονιού
 6 αυγά
λίγο ελαιόλαδο
2 σφηνάκια γάλα 
αλάτι, πιπέρι
αλεύρι για το τηγάνισμα



Εκτέλεση:

 Καθαρίζετε τις αγκινάρες, τις τρίβετε με μια λεμονόκουπα και τις αφήνετε για λίγο σε μια λεκάνη με δροσερό νερό μέσα στο οποίο έχετε προηγουμένως διαλύσει μία κουταλιά της σούπας αλεύρι και το χυμό ενός λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Αφού τις κόψετε σε φέτες τις βάζετε στο τηγάνι με  νερό, ίσα να σκεπαστούν οι αγγινάρες. Αλατίζετε το νερό και αφήνετε  να ψηθούν σε σιγανή φωτιά, σκεπάζοντας  μ’ ένα καπάκι.



 Μόλις ψηθούν οι αγγινάρες, θα τις τρυπήσετε με ένα πηρούνι, δεν θέλουμε να είναι λιωμένες, να κρατάνε στο εσωτερικό τους λίγο, τις κόβουμε κι άλλο στη μέση, αν θέλουμε, είναι για ευκολία μας, τις αλευρώνουμε και τις τηγανίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο.


Σπάτε σε ένα μπωλ τα αυγά και αλατοπιπερώνετε.


Χτυπάτε τα αυγά με το αλάτι, το πιπέρι,  και το γάλα.


 Περιχύνετε στις αγγινάρες και χαμηλώνετε αμέσως την φωτιά στο μισό.

 Αναποδογυρίζετε  την ομελέτα σας.


  Σερβίρεται ζεστή.

Καλή σας όρεξη !!!!!

Πέμπτη, 1 Μαΐου 2014

Καλή Πρωτομαγιά



Πανελλήνιο έθιμο την Πρωτομαγιά είναι να πλέξιμο στεφανιών με λουλούδια και στάχυα («Μάηδες», «Μαγιοστέφανα») για την ευφορία της Γης. Τα κρεμούν στις εξώπορτες ή στους εξώστες των σπιτιών μέχρι τις 24 Ιουνίου, οπότε τα καίνε στις φωτιές του Αϊ-Γιάννη. Συνηθίζεται να βάζουν στο στεφάνι ένα σκόρδο ή ένα αγκάθι ως αποτρεπτικό του όποιου κακού.

Ωστόσο, οι ραγδαίες βροχές του Μαΐου προκαλούν ζημιές στα σιτηρά, εξ ου και η παροιμία «Στον καταραμένο τόπο, μήνα Μάη βρέχει».

Η μεγάλη θρησκευτική εορτή του Μαΐου είναι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης (21 Μαΐου) και αποφράδα ημέρα η 29η Μαΐου, που «τούρκεψε η Πόλη».

ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/articles/500/181#ixzz30RcWb5xJ


Εργατική Πρωτομαγιά: Ετήσια γιορτή, με παγκόσμιο χαρακτήρα των ανθρώπων της μισθωτής εργασίας. Με συγκεντρώσεις και πορείες, η εργατική τάξη βρίσκει την ευκαιρία να καθορίσει το διεκδικητικό της πλαίσιο για το μέλλον.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...