Πέμπτη, 26 Δεκεμβρίου 2013

Τυροκαυτερή γρήγορη


Εύκολη , γρήγορη και ....  πρωταγωνίστρια στα τραπέζια μας !!!!

ΥΛΙΚΑ

300 γραμ. περίπου φέτα καλής ποιοτητας
2 κεσεδάκια γιαούρτι
5 περίπου κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σουπας ξύδι
Πάπρικα - μπούκοβο  καυτερό  κατά βούληση

Μπούκοβο χοντροκομμένο γλυκό για διακόσμηση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε στον κόφτη του μίξερ, όλα τα υλικά μαζί και τα χτυπάμε πολύ καλά, να γίνουν αλοιφή. Την καυτερή πάπρικα, θα την ρίχνετε λίγο λίγο μέχρι να ικανοποιήσει τα γούστα σας το κάψιμο της τυροκαυτερής.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!

Επίσημο τραπέζι Χριστουγέννων

Υπάρχει πιο ωραίο πράγμα , από το να μαζεύεται όλη η οικογένεια γύρω από ένα τραπέζι?
΄Οχι φυσικά. Αυτό είναι η οικογένεια !!!
Και τα Χριστούγεννα είναι οικογενειακή εορτή !!!
΄Ετσι, λοιπόν νάμαστε στο σπίτι της κόρης μου, που είναι μόλις 3 μηνών παντρεμένη, να μας κάνει το τραπέζι στα πεθερικά της και σε μας !!!

Οπωσδήποτε , πρέπει να στρώσουμε τα καλά μας τα σερβίτσια, και να σερβίρουμε νόστιμα φαγητάκια !!!





Τυροκαυτερή
 Η σαλάτα που γελάει !
Σαλάτα πολίτικη
 Κόκκορας αλανιάρης κρασάτος!
 Χριστουγεννιάτικο ψητό γουρουνόπουλο
 Χριστουγεννιάτικο ψητό γουρουνόπουλο

 Γλυκάκια , τα οποία δεν πρόλαβα καν να τα φωτογραφίσω !!!! κλαψ !!!!
Και στο τέλος καφεδάκι !!!



 Και του χρόνου !!!
Καλές γιορτές !!!



Τετάρτη, 25 Δεκεμβρίου 2013

Τραπέζι Χριστουγέννων


΄Εφτασαν και τα Χριστούγεννα !!!!!

΄Οπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος , παραμονή βράδυ, μαζεύτηκε όλη η οικογένεια , στο σπίτι της πεθεράς μου και φτιάξαμε τις Λαλάγγια ή Τηγανίδες από την Μάνη.

Βέβαια, η αφεντιά μου πήγε από το απόγευμα,  για να ξεκινήσουμε νωρίς, να προλάβουμε!!!

Ζυμώναμε, ζυμώναμε και τελειωμό δεν είχαν !!!! αχαχαχαχ 4 κιλά αλεύρι βάλαμε !!!! Βλέπεις πρέπει να φάει όλη η οικογένεια και να μοιράσουμε και στους φίλους , που τα περιμένουν πως και πως !!!

Τις συνοδεύουμε με ελίτσες, σαλαμάκια και τυράκια διάφορα. Και φυσικά καλό κρασί.

Την επόμενη μέρα το μεσημέρι , ξανά στο σπίτι των πεθερικών, για το καθιερωμένο γιορτινό τραπέζι των Χριστουγέννων.
Μαζεύτηκε , πάλι, όλη η οικογένεια γύρω από το τραπέζι.

Εδώ λείπει η αφεντιά μου!!!


Τσουπ!!!! Νάμαι κι εγώ !!! Πάντα κάποιος λείπει για να τραβήξουμε φωτογραφία!!!
Αυτή τη φορά, ο μικρός μας Γιαννάκης , έκανε χρέη φωτογράφου! Και , τα κατάφερε μια χαρά!


Χοιρινό με την πετσούλα του , με σέληνα, το κυρίως πιάτο.
Στη μέση το κατσικάκι λεμονάτο με πατατούλες.
Φυσικά , δεν λείπουν τα διάφορα τυράκια, σαλαμάκια, σατζίκι, σαλάτες και
οπωσδήποτε το Χριστόψωμο της ΒΑΝΑ ΒΑΡΒΙ, ζυμωτό απ' τα χεράκια μας παρακαλώ, που το κόβει ο αρχηγός της οικογένειας, δηλαδή ο πεθερός μου.
Και μην ξεχάσουμε την καλή ελληνική μουσική που παίζει ασταμάτητα !!!

Και του χρόνου , νάμαστε καλά όλοι, να ξαναμαζευτούμε, και να περάσουμε καλά !!!

Καλές Γιορτές και σε σας !!!

Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2013

Βασιλόπιτα cupcakes



Βάλτε την φαντασίαση σας να οργιάσει και φτιάχτε τα !!! 
Είναι πρωτότυπα και καταπληκτικά. Και σαν εμφάνιση και σαν γεύση.
 
Υλικά

που θα χρειαστούμε για να φτιάξουμε  τα cupcakes και μια δόση σε ταψάκι ,  είναι

6 χάρτινες θήκες Χριστουγεννιάτικες
1 χάρτινη θήκη τύπου ταψί
1  δόση από την Βασιλόπιτα Υπερπαραγωγή
1 δόση Ζαχαρόπαστα εύκολη
Χρώματα ζαχαροπλαστικής σε μορφή καλύτερα πάστας


Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου 2013

Christmas giveaway Νο 2- Κλήρωση


΄Ηρθε , λοιπόν η ώρα , να σας δώσω και το δεύτερο δωράκι !!!
Είπαμε έρχονται Γιορτές , και πρέπει λίγο να ξεχάσουμε την καθημερινότητά μας !!

Πάλι, η φίλη μου Μαρία, με το μπλογκ lightining up bubbles έφτιαξε καταπληκτικά σαπουνάκια, για να καλωσορίσουμε το 2014!!!
Βρίσκονται σε μια καταπληκτική συσκευασία και αποτελούνται από 5 σαπουνάκια μοσχοβολιστά!!

Τι πρέπει να κάνετε .

*Θέλω να είσαστε κάτοικοι Ελλάδος, γιατί όπως σας έχω πει, θα τα στείλω προσωπικα.

*Απλά , αφήστε το σχόλιό σας, κάτω από αυτή την ανάρτηση, και το email σας , για να μπορέσω να επικοινωνήσω!!!

*Η κλήρωση θα γίνει το απόγευμα  της 15ης Δεκεμβρίου.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ  ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ !!!!


 ΚΛΗΡΩΣΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ 



Η κλήρωση έγινε με το σύστημα Random 




και η νικήτρια του διαγωνισμού είναι .... η  Μαρία !!!!!!
Συγχαρητήρια Μαρία !!!!!




Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2013

Αλμυρό μωσαϊκό



Μια πολύ ωραία πρόταση για μπουφέ, εύκολη και πεντανόστιμη !!!

ΥΛΙΚΑ

  • Μπαγκέτα λευκή ή μαύρη
  • 2 κουτιά τυρί Φιλαδέλφεια
  • Πιπεριές χρωματιστές ψιλοκομμένες
  • ζαμπόν κομμένο καρεδάκια , ή τόνος, ή κοτόπουλο ψιλοκομμένο και βρασμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Το ετοιμάζουμε από την προηγούμενη μέρα.
  2. Την μπαγκέτα την κόβουμε σε 3 κομμάτια και καλό είναι να κόψουμε και τις γωνίες.
  3. Την αδειάζουμε προσεκτικά από την ψίχα της.
  4. Ανακατεύουμε το τυρί με τις ψιλοκομμένες χρωματιστές πιπεριές, με το ζαμπόν , ή τόνο, ή κοτόπουλο.
  5. Γεμίζουμε με το μίγμα την μπαγκέτα.
  6. Τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και τα βάζουμε στο ψυγείο.
  7. Το κόβουμε σε φέτες γύρω στον 1 με 1μιση πόντο.
Η συνταγή είναι από τις Συνταγές της παρέας !!!

Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2013

Υπέροχη μανιταρόπιτα - Οδηγίες βήμα-βήμα-



Υπέροχη μανιταρόπιτα , με πλούσια γεύση !!!

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο σφολιάτας με 2 φύλλα
1 λίτρο γάλα
100 γρ. αλεύρι
100 γρ. βούτυρο
200 γρ. ζαμπόν κομμένο σε κύβους
200 γρ. τυριά που λιώνουν
100 γρ. παρμεζάνα
μοσχοκάρυδο
500 - 600 γρ. μανιτάρια μικρά
4 κ. σούπας ελαιόλαδο για το σοτάρισμα των μανιταριών
2 αυγά και ένα κρόκο για άλειμα

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τα μανιτάρια στα 2 ή στα 4.
 Βάζουμε ένα τηγάνι να κάψει στη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τη 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
 Ρίχνουμε το 1/4 από τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και λίγο φρέσκο θυμάρι.
Όταν είναι έτοιμα αφαιρούμε από το τηγάνι, προσθέτουμε την δεύτερη κ.σ. ελαιόλαδο και το άλλο 1/4 από τα μανιτάρια.
 Συνεχίζουμε με αυτό τον τρόπο μέχρι να ετοιμαστούν όλα.
 Αν θέλουμε μπορούμε να σοτάρουμε λίγο και το μπέικον σε ένα τηγάνι για έξτρα γεύση.

 Παράλληλα μπορούμε να ετοιμάσουμε τη μπεσαμέλ.

 Σε ένα βαθύ τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι. Με ένα σύρμα τα ανακατεύουμε καλά.
 Σε λίγα λεπτά όταν το αλεύρι έχει πάρει ένα ελαφρό κίτρινο χρώμα είμαστε έτοιμοι να ρίξουμε το γάλα.
 Έχουμε ζεστάνει το γάλα στα μικροκύματα ή σε μια κατσαρόλα.
Με μια κουτάλα ρίχνουμε λίγο λίγο το γάλα στο τηγάνι με το αλεύρι και το βούτυρο και περιμένουμε να το απορροφήσει πριν ρίξουμε το επόμενο.
Ανακατεύουμε καλά με σύρμα ενδιάμεσα για να μην μας σβολιάσει.
 Όταν ρίξουμε πια όλο το γάλα περιμένουμε να πήξει η κρέμα μας και μετά ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια και το τυρί.

 Διορθώνουμε με αλάτι και πιπέρι, και ρίχνουμε και τα 2 αυγά τελευταία ώστε να μπορούμε να δοκιμάζουμε τη γεύση της γέμισης της πίτας μας πριν μπουν τα αυγά μέσα.

Πάμε για το στήσιμο της πίτας...

 Βάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτας πάνω σε ένα ταψί. Αλείφουμε με λίγο κρόκο την περίμετρο της σφολιάτας.

 Επάνω βάζουμε τη γέμιση αλλά αφήνουμε ένα εκατοστό γύρω γύρω χωρίς γέμιση ώστε να κλείσει καλά η πίτα μας.
Αλείφουμε με λίγο κρόκο το μέρος της σφολιάτας που δεν έχει γέμιση και βάζουμε από πάνω το άλλο φύλλο.






 Καλό είναι να το έχουμε απλώσει λίγο με τον πλάστη για να είναι λίγο μεγαλύτερο
Κολλάμε καλά τα δύο φύλλα και με ένα πιρούνι κάνουμε "πιρουνιές" για να ενωθούν καλά τα δύο φύλλα.
 Αν θέλουμε μπορούμε να κάνουμε διακοσμητικά κοψίματα στην περιφέρεια της πίτας μας με ένα μικρό μαχαίρι ή με ένα ψαλίδι.
 Με ένα μαχαίρι κάνουμε μια τρύπα στο κέντρο της πάνω σφολιάτας διαμέτρου 1 - 2 εκ. για να βγαίνει ο ατμός κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Επίσης με το μαχαίρι κάνουμε χαρακιές που ξεκινούν ακτινωτά από τον κύκλο και καταλήγουν στην περιφέρεια της πίτας. Αλείφουμε όλη την πίτα με τον κρόκο...
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 - 50 λεπτά.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...