Τρίτη, 27 Αυγούστου 2013

Κολοκυθοτυρόπιτα με κίτρινη κολοκύθα χωρίς φύλλο



Υλικά:
  • 1/2 κιλό κολοκύθα κίτρινη τριμμένη στον χοντρό τρίφτη
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού αλεύρι
  • 1 φλυτζάνι του τσαγιού λάδι
  • 1 φλυτζάνι του τσαγιού τυρί φέτα πικάντικη
  • 1 γιαούρτι
  • 2 αυγά
  • 2 κρεμμύδια ξερό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 χούφτα φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • αλάτι 
  • πιπέρι μπόλικο
  • βούτυρο
Εκτέλεση:

Τρίβουμε σε μια λεκάνη με τον χοντρό τρίφτη τα κολοκυθάκια και δεν τα στραγγίζουμε.Στην συνέχεια τρίβουμε στον λεπτό τρίφτη το σκόρδο και τα κρεμμύδια.
Προσθέτουμε στο μείγμα το τυρί , το αλάτι , το πιπέρι, το μαϊντανό, τον δυόσμο , το γιαούρτι  και τα αυγά.
Ανακατεύουμε το μείγμα καλά με το μισό λάδι.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο και βάζουμε το ταψί αφού το έχουμε αλείψει με το βούτυρο.
Αφού ζεσταθεί το ταψί και λιώσει το βούτυρο το πασπαλίζουμε με αλεύρι και ρίχνουμε το μείγμα.
Αφού το στρώσουμε καλά προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι γύρω γύρω.
 Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μια ώρα μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Καλή σας όρεξη!

Σάββατο, 10 Αυγούστου 2013

Τρίτη, 6 Αυγούστου 2013

Μαρέγκες ή μπεζέδες με γεύση πορτοκάλι


Καταπληκτικοί οι μπεζέδες με γεύση πορτοκάλι. Θα σας ξαφνιάσει ευχάριστα !!!

ΥΛΙΚΑ

4 ασπράδια αυγών μεσαίου προς μεγάλου μεγέθους ή 120 γραμ. ασπράδια
150 γραμ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
60 γραμ. ζάχαρη άχνη
1 πρέζα κρεμόριο
10 γραμ. κορν φλάουρ
  10-15 σταγόνες εσάνς πορτοκαλιού





ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Παίρνουμε ένα φύλλο λαδόκολλας και με ένα μολύβι σχεδιάζουμε πάνω της κύκλους ή καρδούλες με την βοήθεια των κουπ πατ.
Αναποδογυρίζουμε τη λαδόκολλα, για να μην ακουμπήσουν  τα γλυκά μας πάνω στο μολύβι, και τη στρώνουμε πάνω στη λαμαρίνα του φούρνου.
Προθερμαίνουμε  το φούρνο στους 80 βαθμούς.
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα ασπράδια και το κρεμόριο και τα χτυπάμε με το σύρμα, σε μέτρια ταχύτητα, έως ότου φουσκώσουν. Θέλουμε αναποδογυρίζοντας τον κάδο μας να μην πέφτει η μαρέγκα και να μην κουνιέται καθόλου.

Φροντίζουμε ώστε ο κάδος και το σύρμα να είναι έντελώς στεγνά, γιατί η υγρασία επηρεάζει αρνητικά τη μαρέγκα.
Συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίχνουμε σιγά σιγά ,  τη λευκή και την κατσανή ζάχαρη, έως ότου σχηματιστεί μια σφιχτή μαρέγκα.
  Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε απαλά με κουτάλα ή μαρίζ, ευλύγιστη σπάτουλα από σιλικόνη.
Παίρνουμε κουταλιές κουταλιές τη μαρέγκα και τις βάζουμε σε ένα κορνέ με μύτη και τον γεμίζουμε. Κάνουμε κυκλάκια  εντός των  κύκλων  που έχουμε σχεδιάσει πάνω στη λαδόκολλα.
Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να χρωματίσουμε τις μαρέγκες μας.
 Με μια οδοντογλυφίδα παίρνουμε λίγο χρώμα-πάστα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.
 Βάζουμε τη λαμαρίνα στο φούρνο και ψήνουμε για 1 1/2  περίπου ώρες, μέχρι να στεγνώσει τελείως και να μην υπάρχουν πάνω της δάκρυα από ασπράδι.
  Οι μαρέγκες μας είναι έτοιμες  όταν ξεκολλάνε  με ευκολία από τη λαδόκολλα.

Επειδή έφτιαξα πολλούς μπεζέδες για το γάμο της κόρης μου, δεν ξέρω τι φταίει τελικά, αλλά , αν δεν έχουν στεγνώσει στην ώρα που σας δίνω παραπάνω, μην ανησυχείτε, αφήστε τους περισσότερη ώρα.
 Είναι έτοιμοι όταν, τους πιάνετε με το χέρι σας , και δεν κολλάνε . ΄Οταν ξεκολλάνε με μεγάλη ευκολία και όταν είναι πανάλαφροι.

Αφήνουμε να κρυώσει καλά με μισάνοιχτο φούρνο. Δηλαδή σβήνουμε τον φούρνο , ανοίγουμε την πόρτα του και βάζουμε μια πετσέτα ανάμεσα.

Καλή επιτυχία !!!

Χάρτινες δαντελένιες θήκες για το ρύζι του γάμου




 Η κόρη μου και εγώ ψάχναμε μια πρωτότυπη ιδέα για το που θα βάλουμε το ρύζι του γάμου.
Το πουγκάκι ωραίο , δεν λέω, αλλά έχει χρησιμοποιηθεί πολύ.
 ΄Ασε που πολλοί, το πετάνε το ρύζι μαζί με το πουγκάκι, με αποτέλεσμα την ώρα του Ησαία χόρευε, να κάνει το ζευγάρι  καρούμπαλα.
Και μας κατέβηκε η παρακάτω ιδέα.
Τα χάρτινα δαντελένια σουβέρ .
΄Εψαξα πάρα πολύ, δεν λέω, μέχρι να βρω το μέγεθος που μας ικανοποιούσε, αλλά να είναι και οικονομικά.
Τελικά τα βρήκα στο κατάστημα ΚΑΤΟΣ στην Αθήνα, κατόπιν παραγγελίας. Είχα και την εκπτωσούλα μου. Μια χαρά.

Σε λίγες μέρες θα σας δείξω και πως θα τα παρουσιάσουμε στο γάμο.


 Πήρα λοιπόν χάρτινα δαντελένια σουβέρ  17 cm.



1ος τρόπος

Το έκανα χωνάκι, και το κόλλησα με το πιστόλι της σιλικόνης. Η κόλλα να μην είναι πολύ καυτή, γιατί θα καούμε. ΄Ισα να ζεσταθεί. 


 ' Επειτα γυρνάμε την γωνία , και την κολλάμε κι αυτή.


΄Ετοιμο


 2ος τρόπος

 Το κάνουμε χωνάκι , αλλά κοιτάμε διπλώνοντάς το να μπει μέσα η δαντέλα. Κολλάμε με το πιστόλι της σιλικόνης.


Και η γωνία είναι σαφώς πιο όμορφη.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...