Τετάρτη, 29 Μαΐου 2013

Σουτζούκι με αυγά και κιμά


Μεζές καταπληκτικός !!!!!
Αν σας έχει περισσέψει λίγο κιμάς από την μακαρονάδα σας φτιάχτε το και θα με θυμηθείτε !!!!

ΥΛΙΚΑ

Κιμάς μαγειρεμένος που έχει περισσέψει από την μακαρονάδα σας
Σουτζούκι πικάντικο
αυγά
λάδι
αλάτι
πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε το σουτζούκι να τηγανιστεί για λίγο.
Σπάμε τα μάτια των αυγών επάνω τους και λίγο πριν τηγανιστούν καλά τα αυγά, προσθέτουμε και τον κιμά παντού διάσπαρτα.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!


Γεμιστά κολοκυθάκια στη κατσαρόλα




Το έφτιαχνε πολύ συχνά η μητέρα μου, το ίδιο κι εγώ !!!! Μαζί με τους λαχανοντολμάδες είναι από τα αγαπημένα μου φαγητά !!!!

ΥΛΙΚΑ

 κολοκυθάκια για γέμισμα περίπου 10

  •  1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1/4 κιλού κιμά χοιρινό
  • 1/4 ρύζι Καρολίνα και κάτι
  • 1/2 ματσάκι άνιθο
  • 1/4 από το ματσάκι μαϊντανό\
  • 3 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 μπαχάρια σπασμένα στο γουδί
  • Λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο Φυτίνη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1.  Σε μια μεγαλη λεκάνη ψιλοκόβουμε  τα υλικά της γέμισης και ζυμώνουμε πολύ καλά.
  2. Πλένουμε  τα κολοκυθάκια μας και τα ξύνουμε ελαφρά εξωτερικά.
  3. Με το ειδικό εργαλείο ανοίγουμε τα κολοκυθάκια μας ή με ένα μικρό κουταλάκι.
  4. Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια και τα αραδιάζουμε με την σειρά στην κατσαρόλα μας.
  5. Γεμίζουμε με νερό ίσα ίσα να σκεπαστούν τα γεμιστά μας. 
  6. Βάζουμε ένα πιάτο πάνω από τα κολοκυθάκια μας.
  7. Μόλις πάρει βράση , χαμηλώνουμε το μάτι της κουζίνας .
  8. Βάζουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε για 40-45΄.

 Κρέμα

  •  Το ζουμί από τα γεμιστά μας , αφήνουμε λίγο στην κατσαρόλα
  • 3/4 της κούπας γάλα
  • 4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ
  • 1 ή 2 αυγά, ανάλογα με το πόσα θέλετε να βάλετε εσείς
  • 4 λεμόνια στιμένα
  • αλάτι λίγο
  • πιπέρι
  • λίγο ξύσμα μοσχοκάρυδο

  1.  Μόλις είναι έτοιμα τα γεμιστά  μας, αδειάζουμε σε μια άλλη κατσαρολίτσα το ζουμί τους.
  2. Σε μια μεγάλη κούπα γεμίζουμε με γάλα τα 3/4 , και ρίχνουμε μέσα 4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ. Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί.
  3. Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και αρχίζουμε να ανακατεύουμε .
  4. Προσθέτουμε και το αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο.
  5.  Μόλις αρχίσει να πήζει η κρέμα μας, τραβάμε από το μάτι της κουζίνας την κατσαρόλα και ρίχνουμε το αυγολέμονο.
  6.  Ανακατεύουμε και επαναφέρουμε στο μάτι την κατσαρόλα για λίγο.
  7. ΄Ετοιμη η κρέμα μας.

Τετάρτη, 22 Μαΐου 2013

dip onion ή ντιπ κρεμμυδιού





Απίστευτα γευστικό ντιπ, που  το σερβίρουμε με κριτσίνια !!!! Συνοδεύει τέλεια το ποτό σας ή την μπύρα σας !!!!


ΥΛΙΚΑ

 2 με 2  1/2  κουταλιές της σούπας Κρεμμυδόσουπα
1/2 κιλό γιαούρτι στραγγιστό


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνουμε τις 2 κουταλιές από την Κρεμμυδόσουπα στο γιαούρτι μας, το ανακατεύουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Σερβίρουμε με κριτσίνια !!!!

Πέμπτη, 16 Μαΐου 2013

Καραμελωμένα Κρεμμύδια



Αυτά είναι γλυκά και μαλακά και τα χρησιμοποιείτε σε σάντουιτς ή σαν βάση για σούπες. Στο τηγάνι παίρνουν πιο πολλή ώρα να μαλακώσουν γιατί πρέπει να είναι σε πολύ σιγανή φωτιά για να μην καβουρδιστούν.

Υλικά
  • 5 κόκκινα κρεμμύδια
  • 40 γρ ελαιόλαδο
  • 35 γρ ζάχαρη μαύρη
  • 25 γρ βαλσαμικό ξύδι

Εκτέλεση
  • Είτε κόβετε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες, είτε τα χοντροκόβετε 5 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 4.
  • Προσθέτετε το ελαιόλαδο και τα μαλακώνετε 10 λεπτά 100° αντίστροφη κίνηση, ταχύτητα κουτάλι.
  • Προσθέτετε τη ζάχαρη και το ξύδι και συνεχίζετε να μαλακώνετε τα κρεμμύδια για ακόμα 10 λεπτά 100° αντίστροφη κίνηση, ταχύτητα κουτάλι.
  • Χρησιμοποιείτε αμέσως ή τα βάζετε σε αποστειρωμένο βαζάκι.

Μαγιονέζα Νηστήσιμη

H συγκεκριμένη συνταγή είναι συνταγή του Θερμομίξ, όμως μπορούμε να την κάνουμε και με το απλό μίξερ.
Είναι υπέροχη και ελαφριά στη γεύση!!!

Υλικά
  • 250 γρ βρασμένες πατάτες
  • 1 ½ κουτάλια της σούπας μουστάρδα
  • χυμό 2 λεμονιών
  • λίγο πιπέρι άσπρο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 μεζούρα παγωμένο νερό
  • 2 μεζούρες σπορέλαιο
Εκτέλεση
  • Βάζετε στον κάδο τις πατάτες, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, το άσπρο πιπέρι, το αλάτι και το παγωμένο νερό. Ανοίγετε στην ταχύτητα 4 να αναμειχθούν καλά και από το άνοιγμα της μεζούρας προσθέτετε λίγο λίγο το λάδι.
  • Αδειάζετε σε δοχείο και διατηρείτε τη μαγιονέζα στο ψυγείο.

Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013

Πιτσάκια με ζύμη κρουασάν






Γρήγορη και εύκολη ζύμη για πιτσάκια και κρουασάν.

 ΥΛΙΚΑ
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 1 ποτήρι φρέσκο γάλα χλιαρό
  • 60γρ μαγιά ή ένα φακελάκι ξερή μαγιά
  • 1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 αυγό
  • 1/4  φλιτζάνι ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Ανακατεύω όλα τα υλικά και ζυμώνω, όταν η ζύμη δεν κολλάει στα χέρια μας είναι έτοιμη.
  2. Την αφήνω να φουσκώσει για μισή ώρα.
  3. Παίρνω ένα κομμάτι ζύμης και ανοίγω με το χέρι ή με τον μικρό πλάστη στρογγυλά μικρά  φύλλα. (ανάλογα το μέγεθος που θέλω να φτιάξω)
  4. Βάζω ότι γέμιση θέλω.
  5. Ανάλογα με τι υπάρχει στο ψυγείο φτιάχνω τα πιτσάκια μου.
  6.  Στις φωτό έχω βάλει κέτσαπ, ζαμπόν, μπέικον, κομματάκια μοτσαρέλα , κίτρινο μαλακό τυρί και πιπεριά κόκκινη.
  7. Τα αφήνω πάλι να φουσκωσουν λίγο , περίπου 30 λεπτά και ....
  8. Ψήνω στους 180 βαθμούς για 15 ΄περίπου  λεπτά σε λαδόκολλα.

Περίπου σαν κρουασάν




Aφράτα, κρουασανάκια με ζύμη μπριός !!!!

ΥΛΙΚΑ

  • 500γρ. αλεύρι για όλα
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 200 γρ. βούτυρο Κέρκυρας
  • 300 γρ. γάλα
  • 1 κ.γ αλάτι
  • 1 κ.σ ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πιάνουμε ένα προζύμι με τη μαγιά και με λίγο χλιαρό γάλα και 2 κ.σ. από το αλεύρι μας... το αφήνουμε να φουσκώσει για 10 λεπτά.
  2. Ρίχνουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη και με το σύστημα ηφαιστείου προσθέτουμε ένα ένα τα υλικά. Αφήνουμε το γάλα στο τέλος και φροντίσουμε να πάρει όλο το αλεύρι μέχρι να γίνει ένα απαλό ζυμάρι που δεν κολλάει στα χέρια.
  3. Το αφήνουμε να φουσκώσει μια ώρα και μετά το χωρίζουμε σε 3 μέρη.
  4. Ανοίγουμε ολοστρόγγυλα φύλλα πάχους μισού εκατοστού, χωρίζουμε στα 8 τρίγωνα και τυλίγουμε σαν κρουασάν.
  5. Αφήνουμε να φουσκώσουν για μισή ώρα και σε καλά προθερμασμένο φούρνο (στους 200 με αέρα) ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν καλά.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...