Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013

Υπέροχη πίτα με περισσεύματα χοιρινού κρέατος





Μια καταπληκτική πίτα, με σούπερ γεύση!!!! Είναι ένα πλήρες γεύμα και δεν πάει άχρηστο το φαγητό που μας περίσσεψε και δεν θέλουμε πλέον να το φάμε !!!!

Πάμε να δούμε πως θα την φτιάξουμε .....


Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε 3 πράσσα και 1 κρεμμύδι μεγάλο ξερό ,με ελάχιστο λαδάκι, μέχρι να μαραθούν. Ρίχνουμε και λίγο αλατάκι.


Συμπληρώνουμε σέληνο ψιλοκομμένο και μαϊντανό. Μόλις πιούν τα υγρά τους , έχουμε ψιλοκόψει τα κομμάτια κρέατος, εδώ είχα περισσεύματα από αγριογούρουνο στιφάδο, και τα ρίχνουμε στο τηγάνι .

 Συμπληρώνουμε μεγάλα κομμάτια φέτας, και ανακατεύουμε απαλά.
Τις ποσότητες των υλικών τις κανονίζετε εσείς ανάλογα την ποσότητα κρέατος που έχει περισσέψει.

 
Λαδώνουμε με πολύ λίγο λάδι ένα πυρίμαχο ταψί, και βάζουμε μέσα το ένα κομμάτι σφολιάτας.

 
Χωρίς άλλα λάδια, και με τρυπητή κουτάλα , γιατί δεν θέλουμε πολλά υγρά, βάζουμε μέσα την γέμιση.






Κλείνουμε , πρώτα τις γωνίες, και μετά το υπόλοιπο .


 
 
Τραβάμε ελαφρά την σφολιάτα, για να κλείσει γύρω γύρω.
Αλείφουμε με ένα πινέλο την σφολιάτα και το υπόλοιπο αυγό, το ρίχνουμε μέσα στην γέμιση. Προαιρετικά ρίχνουμε και λίγο σουσάμι γύρω-γύρω.



 

 
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά στο αερόθερμο του φούρνου μας.' Η μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα.




 

 
Κόβουμε, κομμάτι και σερβίρουμε.
Καλή ΄Ορεξη!!!
΄Εγινε καταπληκτική η πίτα. Την συστήνω ανεπιφύλακτα!!!!




 

Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2013

Τέλεια μπισκοτάκια πορτοκαλιού



ΥΛΙΚΑ

1/4 του κιλού μαργαρίνη
1 1/2 ποτήρι καλαμποκέλαιο
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1/2 φακελλάκι μπέικιν ή 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού
1 κουταλάκι σόδα
1/2 ποτήρι κονιάκ
2 βανίλιες
1 κιλό περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή όσο πάρει για να γίνει η ζύμη εύπλαστη και απαλή.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Χτυπάμε στο μίξερ πολύ καλά το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψουν πολύ. Να ασπρίσει το μίγμα.

΄Επειτα ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι και το μπέικιν και ανακατεύουμε καλά.

Τέλος ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι αφού το έχουμε κοσκινίσει και το μπέικιν. Θέλει περίπου 1 κιλό , αλλά παίζει ρόλο και τα ποτήρια που έχουμε ρίξει τα υγρά , οπότε μπορεί να χρειαστεί λίγο περισσότερο.
 Προσοχή, μόλις δείτε ότι ξεκολλάει από τα χέρια σας, δεν ρίχνετε άλλο αλεύρι.

Παίρνουμε ένα μπαλάκι στο μέγεθος καρυδιού το πλάθουμε στρογγυλό και το πατάμε λίγο από πάνω.
 Τα βάζουμε στην λαμαρίνα λίγο αραιά γιατί φουσκώνουν και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στο αερόθερμο περίπου 12-15 λεπτά. Θα παρακολουθείτε το φούρνο σας μετά τα 10 λεπτά, γιατί παίρνουν απότομα χρώμα. Μόλις πάρουν λίγο χρώμα στο κάτω μέρος του μπισκότου είναι έτοιμα. ΄Οταν  τα βγάλετε θα είναι μαλακά. Μετά σκληραίνουν.

Στην παρακάτω φωτό δείχνω πως πρέπει να τα βγάλετε από το φούρνο. ΄Οπως βλέπετε ίσα που έχουν πάρει χρώμα από κάτω.


Εάν έχετε πρέσσα μπισκότων, βάλτε την ζύμη σας εκεί και κάντε σχέδια.
Μια πολύ ωραία παραλλαγή είναι να βάλετε μέσα στη ζύμη σας νιφάδες σοκολάτας. ΄Αλλη παραλλαγή είναι να συμπληρώσετε 1 ποτηράκι του κρασιού κακάο και να τα κάνετε σοκολατένια. Ταιριάζει απίστευτα.
΄Αλλη παραλλαγή είναι να τα κάνετε γεμιστά, ενώνοντάς τα ανά δύο, ή να τα βουτηξετε σε λιωμένη σοκολάτα.
Βάλτε την φαντασία σας να οργιάσει και μπορείτε να φτιάξετε πολλές παραλλαγές.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!
Η συνταγή είναι της αγαπημένης μου Ράτας Ρατάκι ή κατά κόσμο Βάσω. 

Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2013

Αφράτα στριφτάρια Μερέντας




Ζύμη σαν τσουρέκι, και μερέντα !!!! Τι καλύτερο !!!! Αφράτο και σοκολατένιο !!!!



ΥΛΙΚΑ

 Για την Ζύμη

600 γραμ. αλεύρι , αυτό για τα τσουρέκια κοσκινισμένο
120 γραμ. ζάχαρη
30 γραμ. μαγιά φρέσκια από το φούρνο
220 γραμ. χλιαρό γάλα
70 γραμ. μαργαρίνη
2 αυγά
1 κουταλ. του γλυκού αλάτι

Λίγη μαργαρίνη έξτρα 
1 αυγό χτυπημένο στο τέλος

 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Ανακατεύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα να διαλυθεί καλά.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη μαργαρίνη και τα αυγά.
Προσθέτουμε το γάλα με τη μαγιά και ζυμώνουμε καλά, φτιάχνοντας μια ζύμη την οποία αφήνουμε σκεπασμένη  για 1-1/2 ώρες σε ζεστό μέρος  ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Μην ρίξετε άλλο αλεύρι, θέλουμε αφράτη ζύμη.
΄Οταν φουσκώσει η ζύμη μας την ξαναζυμώνουμε και την ανοίγουμε σε ορθογώνιο φύλλο.
 Το αλοίφουμε με λίγη μαργαρίνη με βοήθεια ένα κουτάλι.
Αλείφουμε με μερέντα το μισό μέρος του φύλλου μας.

Και διπλώνουμε, κλείνοντάς το.
Κόβουμε με την βοήθεια ενός μαχαιρού σε λωρίδες.
΄Επειτα παίρνουμε κάθε λωρίδα και την στρίβουμε.
Και μετά  το κάνουμε στριφτάρι, βάζοντας την άκρη από κάτω.

Τα βάζουμε στο ταψί μας αραιά , γιατί φουσκώνουν.
Μόλις φουσκώσουν τα περνάμε με χτυπημένο αυγό , για να γυαλίσουν, και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 12 λεπτά, ή μόλις πάρουν χρυσαφί χρώμα τα βγάζουμε.

Cinnamon rolls με γλάσο κανέλας



ΥΛΙΚΑ

 Για την Ζύμη

600 γραμ. αλεύρι , αυτό για τα τσουρέκια κοσκινισμένο
120 γραμ. ζάχαρη
30 γραμ. μαγιά φρέσκια από το φούρνο
220 γραμ. χλιαρό γάλα
70 γραμ. μαργαρίνη
2 αυγά
1 κουταλ. του γλυκού αλάτι

Για την Γέμιση

200 γραμ. καστανή ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας κανέλα
70 γραμ. μαργαρίνη

Για το γλάσο κανέλας

5 κουταλιές νερό
ζάχαρη άχνη , όσο χρειαστεί
1/4 του κουτ. του γλυκού κανέλα

Λίγη μαργαρίνη για να αλείψουμε στο τέλος τα ψημένα πλεον cinnamon rolls.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα να διαλυθεί καλά.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη μαργαρίνη και τα αυγά.
Προσθέτουμε το γάλα με τη μαγιά και ζυμώνουμε καλά, φτιάχνοντας μια ζύμη την οποία αφήνουμε σκεπασμένη  για 1-1/2 ώρες σε ζεστό μέρος  ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Μην ρίξετε άλλο αλεύρι, θέλουμε αφράτη ζύμη.
΄Οταν φουσκώσει η ζύμη μας την ξαναζυμώνουμε και την ανοίγουμε σε ορθογώνιο φύλλο.
Το αλοίφουμε με τη μαργαρίνη και πασπαλίζουμε με το μείγμα ζάχαρη-κανέλας σε όλη την επιφάνεια.

Τυλίγουμε το φύλλο μας προσεχτικά σε ρολό από την φαρδιά μεριά και το κόβουμε σε κομμάτια 5 εκατοστών.

Τοποθετούμε τα ρολάκια μας σε ένα ταψί με λαδόκολα το ένα μακριά από το άλλο, γιατί φουσκώνουν πολύ και τα αφήνουμε μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο, τουλάχιστον 30 λεπτά.
Μόλις φουσκώσουν  ανοίγουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς και βάζουμε το ταψί μέσα. Αυτά θα φουσκώσουν κι άλλο και θα ψηθούν, για περίπου 20 λεπτά, ή μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Πρέπει να τα κοιτάτε μετά το 1 τέταρτο ψησίματος για να μην καούν. 
Μόλις βγουν από το φούρνο τα αλείφουμε με ένα πινέλο με μαργαρίνη, και μετά περιχύνουμε από πάνω  με το γλάσο κανέλας .
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!

 

Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2013

Κόλυβα της BANA BARBI





Είνα λίγο μακάβρια συνταγή,  όμως  είναι απ' αυτές που δυστυχώς πρέπει να ξέρουμε όταν έρθει αυτή η ..... δύσκολη ώρα.
Την συνταγή μου την έμαθε η  μητέρα μου ,  ένα Ψυχοσάββατο του 1994, που τα έφτιαχνε για τον συγχωρεμένο πατέρα μου.
 Δυστυχώς μετά από 3 μήνες , έφτιαξα κόλυβα για την μητέρα μου.


ΥΛΙΚΑ

500 γραμ. στάρι
2 1/2 ποτήρια μεγάλα αλεύρι για όλες τις χρήσεις , καβουρντισμένο
΄Ασπρα αμύγδαλα καβουρντισμένα
καρυδόψιχα χονδροκομμένη
σταφίδες ξανθές
σταφίδες μαύρες
1 ποτήρι ψιλοκομμένο μαϊντανό, τον έχουμε πλύνει και τον έχουμε στεγνώσει καλά.
σπόρια από 1 ρόδι
1 κουταλάκι του γλυκού καβουρντισμένο γλυκάνισο
1/2 ποτήρι καβουρντισμένο σουσάμι
Περίπου 300 γραμ. ζάχαρη άχνη.
Ασημένια κουφετάκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε και ξεπλένουμε καλά το στάρι.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό να το σκεπάσει αρκετά και το μουλιάζουμε για 2-3 'ωρες. Μετά έτσι όπως είναι το βράζουμε για 1-2 'ωρες  ή ώσπου να ανοίξει και να φουσκώσει το στάρι. ΠΡΟΣΟΧΗ όχι να λιώσει και να διαλυθεί. Κλείνουμε την εστία και το αφήνουμε στο μάτι για 1 ώρα.
Το στραγγίζουμε, το ξεπλένουμε με κρύο νερό και το απλώνουμε καλά σε μια πετσέτα ή τραπεζομάνδηλο να στεγώνσει για 3- 4 ώρες ανακατεύοντάς το ανά διαστήματα. Το στέγνωμα του σταριού εξαρτάται και από τον καιρό. Το καλοκαίρι στεγνώνει πιο γρήγορα.
Σε μια μεγάλη λεκάνη αναμειγνύουμε όλα τα παραπάνω υλικά, εκτός της ζάχαρης. Ανακατεύουμε καλά.
Παίρνουμε ένας μέρος από τα κόλυβα και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπωλ, το πατάμε καλά με τα χέρια και απλώνουμε από πάνω την ζάχαρη άχνη , να καλύψει την επιφάνεια, όχι όλη, όση χρειαστεί για να καλυφθεί.
Με μια μεμβράνη ισιώνω την άχνη και με τα ασημένα κουφέτα κάνουμε ένα σταυρό και με τα υπόλοιπα στολίζουμε .

ΤΙΠΣ.   Μπορούμε να βάλουμε ό,τι ξηρούς καρπούς έχουμε , ή θέλουμε.


ΠΩΣ ΚΑΒΟΥΡΔΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ
Σ ενα τηγάνι  απλώνουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να σκουρύνει και να μυρίσει καβουρντισμένο, όχι καμμένο .  Στην αρχή σβωλιάζει, όμως το ανακατεύουμε συνεχώς και πατάμε τους σβώλους πάλι συνεχώς, μέχρι που γίνεται σαν ... πούδρα.
 


Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2013

Κόκκινη σάλτσα ντομάτας



Σάλτσες ντομάτας  υπάρχουν πολλές, αυτή εδώ είναι καταπληκτική!!!!

ΥΛΙΚΑ

1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
1 κουτί ντομάτα στον τρίφτη
1 1/2 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
1 κουταλιά της σούπας μίγμα λαχανικών
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα πιπεριάς Φλωρίνης
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα κατσαρολάκι ή τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το αφήνουμε λίγο να μαραθεί. Τώρα ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας και τον αφήνουμε λίγο να τσιγαριστεί ανακατεύοντάς το , με ένα κουτάλι. Συμπληρώνουμε το κουτί με την ντομάτα στον τρίφτη, το μίγμα λαχανικών και την σάλτσα Φλωρίνης, ανακατεύοντάς την για να διαλυθεί,  αλάτι, πιπέρι. Συμπληρώνουμε 1/2 ποτήρι νερό, χαμηλώνουμε το μάτι της κουζίνας και αφήνουμε την σάλτσα να δέσει.

Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2013

Πικάντικα παξιμαδάκια από ψωμί μπαγιάτικο


 Ψάχνοντας στο ίντερνετ, για μια συνταγή, έπεσα επάνω .... στην παρακάτω .
 Εξαιρετική ιδέα για να μην πηγαίνει στα σκουπίδια το μπαγιάτικο ψωμί. Αξιοποιείται πλήρως.
 Την έχω αντιγράψει ακριβώς, γιατί δεν έχω τίποτε άλλο να προσθέσω. Μπράβο στην δημιουργό του CHRISTEN35.
ΥΛΙΚΑ

  • Μπαγιάτικο ψωμί
  • Ελαιόλαδο
  • Ρίγανη
  • Αλάτι
  • Κόκκινο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόψτε το ψωμί σε φέτες, και έπειτα την κάθε φέτα σε 4-5 λωρίδες.
  2. Βάλτε τα σε ένα ταψί.
  3. Με μια ροή λαδιού ρίξτε λάδι πάνω στα ψωμάκια. Προσέξτε το λάδι να "περάσει" από όλα τα ψωμάκια.
  4. Ρίξτε ρίγανη, αλάτι και κόκκινο πιπέρι.
  5. Ανακατέψτε με τα χέρια σας για να πάει το λάδι, η ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι παντού.
  6. Ψήστε στον αέρα στους 120 βαθμούς για πάνω από μία ώρα, αν μπορείτε αφήστε τα δύο ώρες. Όσο περισσότερο τα αφήσετε τόσο πιό τραγανά θα γίνουν.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το μυστικό είναι στο ψήσιμο. Πρέπει να ψηθούν σε χαμηλή θερμοκρασία ώστε να μην πάρουν χρώμα, αλλά να στεγνώσουν καλά. Έτσι δεν μαλακώνουν τις επόμενες μέρες και δεν είναι σκληρά, αλλά γίνονται τριφτά. Δοκιμάστε τα και θα τα φτιάχνετε ΣΥΝΕΧΕΙΑ....
Πάνε πολύ με τυρί φέτα, σερβίρονται αντί για ψωμί σε ούζο αλλά και σκέτα είναι πεντανόστιμα. Και επιπλέον ξέρετε τί να κάνετε το μπαγιάτικο ψωμί και δεν το πετάτε...

Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2013

Πίτσα με αφράτη ζύμη



 Πίτσα με αφράτη ζύμη και γύρω γύρω  στον κόθρο λουκάνικα.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ


700 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γραμ. νερό χλιαρό
300 γραμ. γάλα χλιαρό
30 γραμ. μαγιά φρέσκια απ' το φούρνο
1 κουτ. του γλυκού αλάτι
1/2 κουτ. του γλυκού ζάχαρη.
1/2 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο


Εκτέλεση




Σε μια λεκάνη  ρίχνουμε το αλεύρι, κάνουμε μια λακουβίτσα και μέσα ρίχνουμε το χλιαρό  νερό, προσοχή όχι καυτό και καεί η μαγιά, και διαλύουμε μέσα την μαγιά. 
Προσωπικά μ' αρέσει καλύτερα η φρέσκια μαγιά, γιατί φουσκώνει και πιο γρήγορα . 
Συνεχίζουμε και ρίχνουμε το χλιαρό γάλα, το αλάτι και την ζάχαρη  και αρχίζουμε και ζυμώνουμε το ζυμάρι μας. 
Πρέπει να γίνει μια ζύμη , που να μην κολλάει στα χέρια.
Ανοίγουμε την ζύμη μας με τα χέρια μέσα σε ένα ταψί, αφού το αλείψουμε με λάδι, για να μην κολλήσει η πίτσα μας. Βάζουμε γύρω γύρω λουκανικάκια κοκτέιλ και γυρνάμε το ζυμαράκι μας να σκεπαστούν τα λουκάνικα.
Τώρα αρχίζουμε να βάζουμε την γέμιση. Βάλτε ό,τι θέλετε εσείς. ΄Ο,τι σας αρέσει.
Εδώ θα σας πω τι βάζω εγώ. Πρώτο υλικό βάζω κέτσαπ. Την απλώνω σε όλο το ζυμάρι. Μετά τυρί τριμμένο λίγο, ζαμπόν, μπέικον, μανιτάρια φρέσκα, πιπεριές πράσινες, ξανά τυρί μπόλικο και τέλος ντομάτες κομμένες ροδέλες. Με αυτό τον τρόπο δεν καίγεται το τυρί. Κάποιες φορές χτυπώ και 2 αυγά με λίγο γάλα και με ένα κουτάλι το μοιράζω από πάνω. Τέλος βάζουμε λίγο πιπέρι.

Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 45 λεπτά περίπου, στους  180 βαθμούς ,θα δείτε ότι όταν το σηκώνετε είναι πλεον ελαφρύ.

Κρεπούλες για μπουφέ









Τέλεια ιδέα για μπουφέ !!!! Γίνονται ανάρπαστα !!!!



ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΕΠΕΣ


Για την ζύμη

240 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις


40 γραμ. φυτίνη


500 γραμ. γάλα


1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό αλάτι


4 αβγά


Θα χρειαστούμε επίσης ένα πολύ μικρό τηγανάκι για να φτιάξουμε τις κρέπες. Τηγανάκι που να χωράει μόνο ένα αυγό, τόσο μικρό.


Εκτέλεση


Βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη στο μίξερ και τα χτυπάμε πολύ καλά.


Τηγανίζουμε τη ζύμη απλώνοντας μικρή ποσότητα χυλού σε ελαφρά βουτυρωμένο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά.

Φτιάχνουμε μικρές κρεπούλες στο τηγάνι και τις γεμίζουμε με σαλάτα κηπουρού και ζαμπόν, ή ό,τι σαλάτα μας αρέσει μαζί με ζαμπόν.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!!

Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2013

Πατσάς παραδοσιακός της ΒΑΝΑ ΒΑΡΒΙ



Πατσάς !!! ΄Η που θα τρελλαίνεσαι γι' αυτόν , ή .... που δεν θέλεις ούτε να τον δεις !!!
Εγώ προσωπικά τον λατρεύω , συνοδεία με σκορδοστούμπι !!!! τέλειος !!!!!

 
Ξυρίζουμε καλά τα ποδαράκια με μια καινούργια καθαρή ξυριστική μηχανή, καλά. Να αφαιρέσουμε όλες τις τρίχες.



 
Ψιλοκόβουμε την κοιλιά με ψαλίδι.

 ΄Η εναλλακτικά ψιλοκόβουμε με κοφτερό μαχαίρι.
 ' Επειτα πρώτα τον πλένουμε καλά με αλάτι και λεμόνι και τον τρίβουμε καλά με τα χέρια μας. Τον ξεπλένουμε, με άφθονο χλιαρό νερό και τον βάζουμε στην κατσαρόλα μας να πάρει 2-3 βράσεις. Πετάμε το νερό και τον βάζουμε με καθαρό νερό και 1 μεγάλο κρεμμύδι χαραγμένο στα 4 στην κατσαρόλα ή στην γάστρα.
 Ελέγχουμε κατά διαστήματα μην σωθεί το νερό του. Αν ναι, συμπληρώνουμε καυτό νερό από το βραστήρα για να μην σταματήσει ο βρασμός του
 Σκεπάζουμε την γάστρα και αφήνουμε να ψηθεί.
 
Λίγο πριν τον κατεβάσουμε τον πατσά , ρίχνουμε το αλάτι. Είναι έτοιμος ο πατσάς μας, όταν το κόκκαλο ξεχωρίζει με ένα άγγιγμα από την πέτσα του.


 
Σερβίρουμε με σκορδοστούμπι -σκόρδο,ξύδι- και με μπούκοβο. Θέλει ψωμί και κρασί.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...