Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2010

Ντόνατς παραλίας ή Λουκουμάδες






΄Ιδια και καλύτερα απ' αυτά που πουλάνε στους φούρνους και στις παραλίες και είναι και σπιτικά !!!!


   ΥΛΙΚΑ 

  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 1/2 κούπα χλιαρό νερό
  • 3/4 της κούπας χλιαρό γάλα
  • 1/4 της κούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 αυγό
  • 1/4 της κούπας βούτυρο λιωμένο
  • 4 κούπες αλεύρι












Οδηγίες

  1. Διαλύουμαι την μαγιά στο χλιαρό νερό και ανακατεύουμαι όλα τα υλικά μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακιά και ελαστική που να μην κολλάει. Την σκεπάζουμαι και την αφήνουμαι να διπλασιαστεί σε όγκο.
  2. Την ξαναζυμώνουμαι μερικά λεπτά και την ανοίγουμαι σε αλευρομένη επιφάνεια σε φύλλο πάχους 8 χιλιοστών και κόβουμαι με ένα ποτήρι δίσκου 6 εκατοστών κύκλους.
  3. Με ένα βιδωτό καπάκι μπουκαλιού (νερού) αφαιρούμαι μικρούς δίσκους απο το κέντρο του κύκλου για να γίνουν σαν δαχτυλίδια.
  4. Αραδιάζουμε τα δαχτυλίδια σε αλευρωμένη πετσέτα τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να διπλασιαστούν σε όγκο.
  5. Τα τηγανίζουμαι σε καυτό λάδι ροδίζοντάς τα ελαφριά και απο τις δύο πλευρές.Μετά όμως χαμηλώνουμε πολύ χαμηλά την θερμοκρασία, για να ψηθούν μέσα και να μην καούν απ' έξω.  Τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το πολύ λάδι.
  6. Όσο είναι ζεστά τα βουτάμε σε γλάσο σοκολάτας ή ζάχαρης άχνης ή σε ζάχαρη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το μυστικό με το καπάκι του μπουκαλιού είναι πολύ ωραίο γιατί γίνονται ομοιόμορφα και είναι πανεύκολο! Για να τα σερβίρω ζεσταίνω σε μπέν μαρί κουβερτούρα με 1 κουταλιά άχνη και λίγο γάλα (ανάλογα πόσο ρευστό το θέλω) και τα βουτάω μεσα ή φτάχνω γλάσο με άχνη και λίγο νερό και ρίχνω λίγο ξίσμα λεμονιού. Είναι πραγματικά υπέροχο! Κάποια τα κάνω και σκέτη ζάχαρη! Όμως αυτά με την σοκολάτα την άλλη μέρα παραμένουν πιο μαλακά και αφράτα απ' ότι με το γλάσο ή τη ζάχαρη!



Πιροσκί με λουκάνικα.



Τα καλύτερα πιροσκί που έχετε δοκιμάσει ποτέ !!!!

 
ΥΛΙΚΑ


30 γραμ. μαγιά από το φούρνο
1 κουταλιά της σούπας μέλι
2 κουταλ. του γλυκού αλάτι
200 γραμ. γάλα
2 αυγά
125 γραμ. μαργαρίνη
600 γραμ. αλεύρι για όλες της χρήσεις , προτιμώ αυτό για τα τσουρέκια

1 κουτί λουκάνικα κοκτέιλ
Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Οδηγίες


Βάζουμε σε μια λεκάνη το χλιαρό γάλα, το μέλι, το αλάτι, τη μαργαρίνη και τη μαγιά.

Τα ανακατεύουμε καλά με το μιξεράκι να διαλυθεί καλά η μαγιά και όλα τα άλλα υλικά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αβγά, αφού πρώτα τα έχουμε χτυπήσει καλά και τα ανακατεύουμε επίσης πολύ καλά.

Εδώ θέλω να σας πω, ό,τι το μυστικό είναι να χτυπηθούν πολύ καλά όλα αυτά τα υλικά.
Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά και τα ζυμώνουμε.

Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 20 λεπτά περίπου, ίσως και παραπάνω.

Τήν ανοίγουμε με το χέρι σε μικρά, λεπτά φύλλα και τυλίγουμε πολύ καλά το λουκάνικο.

Τα τηγανίζουμε σε κατσαρολάκι με μπόλικο ζεστό λάδι, κατά προτίμηση καλαμποκέλαιο, μέχρι να ροδίσουν.


Σημείωση . Η ζύμη είναι πολύ μαλακή και λαδώνουμε τα χέρια μας για να πλάσουμε τα πιροσκί.

Το λάδι δεν πρέπει να είναι πολύ καυτό, γιατί το πιροσκί καίγεται απ' έξω και μέσα μένει ωμό.
Καλή επιτυχία!!!!

Ψωμάκια για σπιτικά χάμπουργκερ.




 



 Τρομερά εύγεστα !!!!

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις, προτείνω αυτό για τα τσουρέκια ΜΥΛΟΙ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ
  • 2 αβγά
  • 150 γραμ. μαργαρίνη
  • 80 γραμ. ζάχαρη
  • 20 γραμ. αλάτι
  • 40 γραμ. μαγιά
  • 450 γραμ. νερό
  • σουσάμι για πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό νερό.
  • ΄Επειτα ρίχνουμε ένα ένα τα υλικά και τελευταίο το αλεύρι.
  • Ζυμώνουμε πάρα πολύ καλά. Αρκετό ζύμωμα θα έλεγα.
  • Παίρνουμε λίγη ζύμη σε μέγεθος ενός καρυδιού εάν θέλουμε να κάνουμε μικρά-ατομικά χάμπουργκερ για μπουφέ  ή σαν μανταρίνι μικρό εαν θέλουμε να τα κάνουμε κανονικό μέγεθος - μεγάλο.
  •   Φουσκώνουν πολύ, γι' αυτό αφήστε αρκετό χώρο μεταξύ τους, για να μην κολλήσουν. 
  • Το πλάθουμε στρογγυλό, και ρίχνουμε από πάνω το σουσάμι.
  • Για να κολλήσει το σουσάμι επάνω στη ζύμη , βρέχουμε απαλά το ζυμαράκι μας από πάνω , βάζουμε το σουσάμι , και πιέζουμε να κολλήσει επάνω.
  • Η ζύμη να μην είναι πολύ σφιχτή.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βγαίνουν 40 μικρά ατομικά χάμπουργκερ για μπουφέ, ή 20 μεγάλα .

Μπορούμε να τα καταψήξουμε. Αφού τα ψήσουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και μετά σε πολυμπάγκ, κλείνουμε καλά και στην κατάψυξη. 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!

Ομελέτα σαν πίτσα


θα ξετρελλάνει εσάς και τα παιδιά σας !!!!


ΥΛΙΚΑ

4 αυγά καλά χτυπημένα
λίγο αλεύρι φαρίνα
λίγο γάλα , περίπου μισό φλυτζάνι
1 πιπεριά ψιλοκομμένη ζουλιές , δηλαδή λωρίδες
1 ντομάτα ξεφλουδισμένη ψιλοκομμένη
4 φέτες μπεικον ψιλοκομμένο
4 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο
1 κουτι μανιτάρια


Οδηγίες


Χτυπάμε πάρα πολύ καλά τα αυγά, μέχρι να αφρίσουν. Συμπληρώνουμε το γάλα, και ρίχνουμε και το αλεύρι.
Θέλουμε να πετύχουμε ένα πηχτό χυλό.
΄Επειτα συμπληρώνουμε όλα τα άλλα υλικά, και ανακατεύουμε απαλά.

Βάζουμε το αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά με ελάχιστο λαδάκι και μόλις κάψει, ρίχνουμε τον χυλό μέσα. Χαμηλώνουμε κάτω από το μισό την φωτιά και αφήνουμε να ψηθεί.
Αναποδογυρίζουμε την ομελέτα με την μέθοδο του πιάτου, ή άν έχουμε ομελετιέρα ακόμη καλύτερα, και την αφήνουμε πάλι να ψηθεί.

Για να είμαστε σίγουροι ότι ψήθηκε και μέσα με ένα μαχαιράκι χαράζουμε λίγο την ομελέτα.

Είμαι σίγουρη ότι θα ξετρελλαθείτε.

Πίτσα με σπιτικό λεπτό ζυμάρι

Πίτσα με σπιτικό λεπτό ζυμάρι, μισή special και η άλλη μισή ελληνική!!!!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ

700 γραμ. αλεύρι
200 γραμ. νερό
200 γραμ. γάλα
1 φλυτζ. του καφέ λάδι
30 γραμ. μαγια
1 κουτ. γλυκού κοφτό αλάτι

Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2010

Γίγαντες πλακί στο φούρνο.


Τόοοοοσο ελληνικό φαγητό



Υλικά

Μισό κιλό φασόλια γίγαντες κατά προτίμηση Πρεσπών
2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο
Μισό ματσάκι μαϊντανό
1 κουτί ντομάτα στο τρίφτη
αλάτι, πιπέρι
Λίγη πάπρικα κόκκινη
1 λουκάνικο με πράσσο -προαιρετικό- αλλά δίνει φοβερή γεύση
1 ποτήρι ελαιόλαδο



Εκτέλεση:
  1. Βάζουμε τα φασόλια από βραδύς να μουσκέψουν.
  2. Τα βάζουμε με φρέσκο νερό να βράσουν.
  3. Τα ξαφρίζουμε, τα σουρώνουμε και τα ξαναβάζουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν (σχεδόν 1 ώρα και 30 λεπτά).  Στη συνέχεια, τα στραγγίζουμε.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 o C / 400 o F.
  5. Σε ένα ταψί βάζουμε  όλα τα υλικά  και τα φασόλια και τα ανακατεύουμε.
  6. Προσθέτουμε και νερό και ανακατεύουμε. 
  7. Τα ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 15 – 30 λεπτά ανακατεύοντας μια φορά αφού περάσει 1 ώραμέχρι να πιεί τη σάλτσα του το φαγητό και να χυλώσουν.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...